Dan Browni uus teos «The Lost Symbol» ilmub sel sügisel

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tom Hanks filmi «Inglid ja deemonid» võtetel
Tom Hanks filmi «Inglid ja deemonid» võtetel Foto: AFP / Scanpix

USA kirjaniku Dan Browni «Da Vinci kood» tegi läbimüügirekordeid ning muutis kirjaniku maailmakuulsaks.

Selle aasta sügisel annab Brown välja oma uue teose «The Lost Symbol», kuid juba nüüd kahtlevad kriitikud, kas see pakub lugejatele midagi uut, kirjutab The Guardian.

«The Solomon Key» töönime kandnud teos avaldatakse uue pealkirja «The Lost Symbol» all ja selle tegevus toimub 12 tunni jooksul.

Brown on selle sisu kiivalt saladuses hoidnud. Kinnitamata andmetel on ka selle raamatu peategelaseks Harvardi ülikooli sümboloog Robert Langdon, kes seekord seikleb Washingtonis ning peab lahendama vabamüürlaste mõistatuse.

«Viie aasta pikkune uurimistöö raamatu jaoks, mille tegevus toimub ainult 12 tunni jooksul, on olnud üsna suur väljakutse,» oli kirjanik napisõnaline.

Browni loodud tegelaskuju professor Langdon ilmus lugejate ette esimest korda 2000. aastal raamatus «Inglid ja deemonid». Teist korda sai Langdoni seiklusele kaasa elada suureks menukiks kujunenud «Da Vinci koodis», mis ilmus 2003. aastal.

2006. aastaks oli «Da Vinci koodi» müüdid 40 miljonit eksemplari. See teos pani inimesed huvituma ka Browni teistest raamatutest.

Hollywoodis valmis ka film «Da Vinci kood» ning selle aasta mais jõuab vaatajateni uus Browni teosel põhinev linateos «Inglid ja deemonid». Mõlemas neis mängib peaosa, professor Robert Langdonit, Tom Hanks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles