«Meri ja Orav» tuleb Viljandisse

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Margus Ansu

Pärast USA-s antud etendusi toob Komöödiateater Andrus Kivirähki legendaarse näidendi «Meri ja Orav» ka Viljandisse. 29. aprillil kell 19 mängitakse seda Ugala väikses saalis.


Hiljuti «Ivan Orava mälestustes» ilmunud näidendile on uut teksti lisatud ja ühest vaatusest on saanud kaks. Eesti koomikute koorekihti kuuluvate Egon Nuteri ja Andrus Vaariku mäng on väärt, et seda ikka ja jälle nautida. Kehastatavad kujud on aastatega perfektseks lihvitud, kuid alati improviseeritakse, mis muudab iga etenduse kordumatuks.



Näitlejad mängivad legendaarseid tegelasi Ivan Oravat ja Lennart Merit, kes sedapuhku kavatsevad kirjutuslaua pööningult alla vedada. See füüsiline töö käib korüfeedele ilmselt üle jõu ja nii nad sisustavadki aega kehakinnitamise, väikse napsi ja vaimuka vestlusega, mida võimaldab Kivirähki sädelev dialoog.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles