Hollywoodis kuulutatakse välja Oscarite nominendid

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hollywoodis kuulutatakse välja Oscarite nominendid
Hollywoodis kuulutatakse välja Oscarite nominendid Foto: SCANPIX

Hollywoodis tehakse täna teatavaks linateosed, mis on kandidaadid 85. korda jagatavatele Ameerika filmiakadeemia auhindadele Oscaritele.

Nominendid kuulutavad välja Seth Macfarlane ja Emma Stone. Väljakuulutamine leiab aset kell 5.30 kohaliku aja järgi Beverly Hillsis Samuel Goldwyn Theatre`is, edastab BBC.

Asjatundjate sõnul võivad nominatsiooni saada režissöör Kathryn Bigelow film «Zero Dark Thirty» ja Steven Spilebergi «Lincoln».

Tugevateks kandidaatideks peetakse ka Ben Afflecki draamat «Argo» ja Quentin Tarantino vesternit «Django Unchained».

Parima filmi nominatsiooni võivad saada ka Tom Hooperi muusikaline film «Les Miserables», David O´Russelli «Silver Linings Playbook» ja Ang Lee «Life of Pi».

Näitlejate kategoorias arvatakse nominatsiooni saavat Daniel Day-Lewis, kes kehastab USA 16. presidenti Abraham Lincolni ning Jessica Chastain, kes mängib maailma esiterroristi Osama bin Ladenit jahtivat agenti.

Nominentideks peetakse ka Hugh Jackmani («Les Miserables»), Joaquin Phoenixit («The Master»), Denzel Washingtoni («Flight») ja John Hawkesi («The Session»).

Naisnäitlejatest võidaks auhinna kandidaadiks kuulutada Jennifer Lawrence («Silver Linings Playbook»), Marion Cotillard («Rust and Bone»), Emanuelle Riva («Amour») ja Naomi Watts («The Impossible»).

Asjatundjate sõnul võib nominatsiooni mitmes kategoorias saada ka uus Bondi film «Skyfall».

Oscari auhindade jagamine leiab aset 24. veebruaril ning selle põhiteemaks on 50. aastat Bondi filme.

«Meil on hea meel anda ülevaade 50 aasta jooksul tehtud Bondi filmidest,» sõnasid Oscari show produtsendid Craig Zadan ja Neil Meron.

Nominendid valivad välja Ameerika filmiakadeemia 6000 liiget hääletamise teel. Kokku valitakse nominendid 24 kategoorias.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles