Kaan leidis mõnusa paiga naise silmas

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaan leidis mõnus paiga naise silmas
Kaan leidis mõnus paiga naise silmas Foto: AFP / Scanpix

Austraalias Sydneys leidis kaan endale mõnusa paiga  ühe naise silmas ja arstid pidid natuke nutikust üles näitama, et teda sealt kätte saada.

66-aastase naise saaga algas sellega, et ta komistas ja kukkus aiatöid tehes näoli maha, kirjutab foxnews.com.

Naine kukkus just nii, et silm sattus kaani kohale. Kaan ronis naise silma sarvkestale  ning hakkas  toituma silmas olevatest veresoontest.

«Kaan leidis endal koha ülemise silmalau alla, kus ta kinnitus sarvkestale. Kaan oli esialgu umbes pool sentimeetrit pikk, kuid pärast vereimemist oli ta pikkus kasvanud kahe sentimeetrini,» sõnas arst Toby Fogg.

Foggi sõnul sai kaan endale naise silmas olles üsna korraliku eine.

Arsti sõnul ei saa kaani silmast välja võtmiseks kasutada pintsette, kuna need võivad õrna võrkkesta vigastada ning põletiku tekitada.

Naisele tehti rahustav süst, kuid see ei muutnud kaani uimaseks, pigem vastupidi, ta imes üha aktiivsemalt verd.

Meditsiinikäsiraamatutes soovitatakse silmas olevate kaanide jaoks kasutada soola, kuid arstid arvasid, et graanulid võivad samuti võrkkesta vigastada.

Lõpuks jõuti nutikale järeldusele, et kaani saab peletada ka nõrga soolalahusega.

Pärast soolalahuse tilgutamist naise silma, roomas kaan kiiresti sealt välja.

Kaanid (Hirudinea) on peamiselt magedas vees elavad piklikud lamedad  jalgadeta rõngussid.  Pikkus 1 – 20 sentimeetrit, keha ees- ja tagaosas iminapp.   Imevad selgroogsete ja limuset verd.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles