Zorbiga veerenud venelane kukkus kaljult alla ja hukkus

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Zorbiga veerenud venelane kukkus kaljult alla ja hukkus
Zorbiga veerenud venelane kukkus kaljult alla ja hukkus Foto: Youtube

Venemaa lõunaosas asuvas suusakuurordis leidis 3. jaanuaril aset õnnetust, milles kaotas elu üks täispuhutava palli zorbi sees olnud mees, kes kaljult alla veeres.

27-aastane Denis Burakov murdis kaljult alla kukkudes kaela ning suri, edastab Daily Mail.

Samas pallis oli veel 33-aastane Vladimir Šerbov, kes jäi ellu. Tal oli peapõrutus ning väga palju vigastusi. Ta kukkus siiski nii õnnelikult, et pääses üsna kiiresti haiglast.

Mehed kasutasid täispuhutavat kera, mille inglisekeelne nimetus on zorb. Sellega mäest alla veeremine on spordiala zorbing, mis pärineb Uus-Meremaalt. Tavapäraselt tehakse seda lumeta mäenõlvadelt alla veeredes, kuid võib veereda ka lumel.

Meeste veeremise ja õnnetuse jäädvustasid nende sõbrad.

Mehed küsisid enne palliga veerema minemist instruktorilt, kas pall võib teelt kõrvale kalduda ja nad said vastseks, et seda ei juhtu ning neid on mäe lõpus ootamas isik, kes neile probleemide puhul appi tõttab ja nad kinni püüab.

Kuid kui nad alla veeresid, muutis pall suunda ning hakkas vales suunas veerema.

Inimesed hakkasid karjuma, et see tuleb kinni püüda, kuid seda ei jõutud teha. Pall koos meestega kukkus üle kalju ääre.

Sõber, kes palli veeremist filmis, ei saanud esmalt aru, mis toimus. Siis üks lähedal olnu ütles, et katastroof ja filmija sulges kaamera.

Zorb liikus kaljult alla poole kilomeetri ulatuses ja jäi lõpuks seisma külmunud järvel.

Surmaga lõppenud juhtum leidis aset Kaukasuses Dombai kuurordis Ganaširski kurus.

Meeste päästmist raskendas järvejääl olemine ning nad tuli kindlale pinnale toimetada. Kui nad sinna jõudsid, oli Burakov ikka elus, kuid suri teel haiglasse. Ta kaaslane jäi ellu.

Käivitati juhtumi uurimine ja seda käsitletakse kui kriminaalasja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles