Päevatoimetaja:
Katrin Lust
(+372) 56681734

«Õhtusöök viiele» retseptid: tudeng Lauri üllatas menüüvalikuga

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Elu24
Copy
Lauri Tikk
Lauri Tikk Foto: Christo Neemre / TV3

Alanud nädala «Õhtusöök viiele» esimeses saates võõrustas külalisi IT-tudeng Lauri Tikk.

Lauri Tikk on 24-aastane IT-tudeng Võrumaalt, kes on hetkel Tallinna Tehnikaülikoolis omandamas magistrikraadi. Lauri arvates on just IT see ala, millesse tasub investeerida aega ja raha, sest see teenib ennast tagasi, sest nõudlus heade IT spetsialistide järele on suur. Lisaks kooliõpingutele tegeleb Lauri kooli juures oleva organisatsiooniga BEST, mis viib kokku tudengid ja tööandjad, ehk aitab tulevasi spetsialiste tööturule. Paljud õhtud mööduvadki TTÜ Tudengimajas tegeledes selle organisatsiooni projektide ja siseveebiarendusega. Lisaks käib Lauri tööl ühes logistikafirmas. Tudengikodu on Lauril kooli lähedal ühiselamus, kus ta jagab tuba ühe koolikaaslasega, kes on tema hea sõber.. Ühika- ja tudengipeod on osa Lauri igapäevaelust, nendeta ei ole Lauri arvates õiget tudengipõlve. Kokkamisega on tal nagu tüüpilisel tudengil ikka – ajaliselt on ta köögis nii vähe kui võimalik, toitu teeb ta korraga valmis nii palju kui potti mahub ja koju ema juurde jõudes sööb nädala jagu ette.

1. eelroog: Kreeka salat ühika moodi

Vaja läheb:

kuivatatud saiakuubikud

oliiviõli

fetajuust

viilutatud tomat

maitserohelist

Valmistamine:

Kasta sai kahelt poolt õliga üle, lisada peale juustutükk ning viilutatud tomat, soovi korral maitserohelist.

2.eelroog: Nuudlisalat

Vaja läheb:

keedetud nuudlid

suitsukana

erinevaid köögivilju: kurk, hapukurk, tomat, lillkapsas, punane sibul, paprika, till, purgioad, mais ja hernes.

Valmistamine:

Keeta ja jahutada nuudlid. Hakkida vajalikud komponendid ning segada nuudlitega. Soovi korral maitsestada.

Pearoog: Pelmeenipitsa

Vaja läheb:

pelmeenid

tomatikaste

riivjuust

hapukurk

ananass

paprika

tomat

Valmistamine:

Panna pelmeenid ahju küpsema, seni hakkida kurk, ananass, paprika ja tomat. Pelmeenid valada üle tomatikastmega ning lisada kõik hakitud komponendid. Juust lisada mõni minut enne valmimist.

Magustoit: Tuut-Tuut

Vaja läheb:

vahvlitopsid

konserveeritud troopilised puuviljad (ananass, virsik jms)

kakao

hapukoor

Valmistamine:

Segada omavahel hapukoor ja kakao. Seejärel täita vahvlitops puuviljadega. Selle peale lisada hapukoore kakao segu. Kaunistuseks lisada konservpuuvilju.

Märksõnad

Tagasi üles