Muusik esineb kodulinnas

, muusikapedagoog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Infotund peetakse muusikakooli orkestrimaja saalis.
Infotund peetakse muusikakooli orkestrimaja saalis. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi muusikakoolis võib täna õhtul kuulata klassikalise muusika kauneid viiuli- ja klaveripalu, nagu Pjotr Tšaikovski «Mõtisklus», Claude Debussy «Linalakk tütarlaps» ja Sergei Rahmaninovi «Prelüüdid». Neid esitavad viiuldaja Mati Kärmas ja pianist Evi Ross.


Mati Kärmas on Viljandi muusikakooli vilistlane, kes on õppinud kunagise direktori Augustin Punga käe all. Ligi 30 aastat töötas ta ERSO-s, alates 1975. aastast viiuli kontsertmeistri kohal. Ta on andnud arvukalt soolokontserte koos pianist Lilian Semperiga. 15 aastat elas Mati Kärmas Soomes ja töötas Kuopio linnaorkestris.



Olles tagasi Eestis, esineb ta meelsasti koolis, kust algasid tema muusikaõpingud. Mati Kärmas on meelde jäänud eeskätt romantilise viiuldajana, kes on publikut võlunud oma hingestatud mängu ja sooja pillitooniga. Üks tema kunagine leivanumber oli Artur Lemba «Armastuse poeem». Seda saab kuulda ka eeloleval kontserdil.



Pianist Evi Ross on tuntud nii soolomängija, nõutud ansamblisti kui tunnustatud pedagoogina Georg Otsa nimelisest muusikakoolist. Paljud mäletavad teda koostööst hiljuti lahkunud abikaasa Aleksander Rjaboviga.



Kontsert klassikalistest meelishelinditest algab täna kell 18.30 Viljandi muusikakooli orkestrimajas ja sissepääs on vaba.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles