Hiljuti tehtud uuring näitas, et värvidel on suur mõju sellele, kuidas söök ja jook maitseb.
Kakao maitseb kõige paremini oranžist tassist jooduna
Hispaania Valencia ja Briti Oxfordi ülikooli uurijad tegid katse, milles andsid katsealustele ühesuguse maitsega kakaod valgest, beežist, punasest ja oranžist tassist, edastab AFP.
Katsealuste sõnul maitses kakao kõige paremini oranžist tassist juues. Teisel kohal oli beežist tassist joodud kakao.
«Jooginõu värv võib mõjutada joogi maitset ja lõhna,» sõnas Valencia Betina Piqueras-Fiszman.
Tema sõnul on see uuring kasulik nii kakao- kui tassitootjatele.
Uuringust ilmnes ka see, et kollane tass, kui selles oli sidrunitee, muudab sidruni maitse tugevamaks. Külma värviga, nagu näiteks sinises tassis joogid kustutavad janu paremini kui sooja värviga tassides olevad joogid. Hoolimata tassi värvusest võivad roosad joogid tunduda tegelikust magusamad.