Rootslastele ei meeldi printsess Madeleine?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rootsi printsess Madeleine ja ta kihlatu Chris O'Neill
Rootsi printsess Madeleine ja ta kihlatu Chris O'Neill Foto: SCANPIX

Rootslased näitasid välja, et neile ei meeldi kuningliku suguvõsa liige, printsess Madeleine.

Uuringufirma Sifo tehtud uuring näitas, et hoolimata printsess Madeleine`i abiellumisest sellel aastal oma kihlatu Chris O´Neilliga, ei ole naine oma kaasmaalaste soosingus, edastab Aftonbladet.

Uuringu tarbeks küsitleti telefoni teel 1000 inimest, kes pidid andma hindeid kuningliku perekonna liikmete kohta selle põhjal kui palju nad neid usaldavad.

Number viis tähendas täielikku usaldamist, üks aga, et usaldust ei ole üldse.

Printsess Madeleine´i usaldamine jäi 2,8 juurde olles sellega oma pere liikmete seas viimasel kohal. Möödunud aastal sai Madeleine 3,1 ja siis oli ta vend, prints Carl Philip viimane.

Kõige vähem usaldavad Madeleine`i 15 – 29-aastased rootslased. Iga neljas andis printsessile ühe.

Rootslased usaldavad kõige enam kroonprintsess Victoriat (4,2). Talle järgnevad prints Daniel (3,6) ja kuninganna Silvia (3,5). Kuningas Carl XVI Gustaf sai 3,3 ja prints Carl Philip 3,0.

Sifo uurimisjuhi Jon Anderssoni arvates on Madeleine`i usaldamine nii madal, kuna ta on Rootsis väga vähe ning kohalikud väljaanded kajastavad tema elu harva.

Küsitluses osalenutes ligi 60 protsenti loodab, et kuningas loobub lähema kümne aasta jooksul troonist kroonprintsess Victoria kasuks.

Rootslastele meeldib aga väga konstitutsiooniline monarhia. 70 protsenti vastanutest soovib praeguse riigikorra jätkumist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles