Video: Baikali järve jääd saab kasutada trummina

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Baikali järve jääd saab kasutada trummina
Baikali järve jääd saab kasutada trummina Foto: Youtube

Venemaal Siberis kasutas löökpillimängijate grupp Etnobeat Baikali järve jääd trummina.

Nad tegid sellest ka video, mille panid Youtube`i, edastab Siberian Times.

Umbes meetripaksune jää andis miinus 20 kraadi juures huvitava heli.

«Tundus, et mängisime trumme, mida loodus oli just meie jaoks loonud. Selle jääkihi alla oli maailma üks kõige suurepärasemaid järvi,» sõnas ürituse korraldaja, 31-aastane Natalia Vlasevskaja.

25 miljoni aasta vanune Baikali järv, mis talvel ära külmub on maailma kõige sügavam ja vanem.

Löökpillimängijad tulid ideele kasutada Baikali järve jääd trummina pärast seda, kui ühe nende grupi liikme naine jääl kõndides pikali kukkus.

«Kukkumine tekitas väga erilise heli. Naise abikaasa, kellel on hea kuulmine, küsis kohe, et mis see oli ja kuidas see heli tekkis,» sõnas Vlasevskaja.

Löökpillimängijad läksid oma etteaste tegemiseks tagasi paika, kus naine kukkus.

«Esimene tunne, mis jääle lüües tekkis, jääb alatiseks meelde. Jää tekitas puhta ja ilusa heli,» jätkas löökpillimängija.

Vlasevskaja sõnul on teda süüdistatud inimeste lollitamises ning heli võltsimises, kuid see ei ole nii.

«Mõistan, miks sellesse ei usuta. Kui ma Baikali muusikalise potentsiaali ära taipasin, muutusin väga rõõmsaks. Samas aga kerkisid ka mul kahtlused,» lisas venelanna.

Grupp tegi oma muusikalise etteaste 2012. aasta märtsis Olhoni saare lähedal. Nad proovisid ka Baikali teiste osade jääd, kuid mujal ei tekkinud nii ilusat heli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles