Mees suri kodutuna, teadmata et ta on miljonite pärija

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Huguette Clark
Huguette Clark Foto: SCANPIX

USAs New Yorgis leidis politsei ühe silla alt kodutu, kes oli surnuks külmunud.

Timothy Henry Gray laip avastati möödunud nädala reedel, edastab Daily Mail.

Politsei sõnul ei ole tegemist krminaaljuhtumiga, vaid mehele sai saatuslikuks külm ilm ja kerge riietus.

Loo teeb traagiliseks asjaolu, et tegelikult oli Gray väga jõukas, kuid ta ei teadnud seda.

Gray vanaema oli rikas naine Huguette Clark. Clark suri 2011. aasta mais olles 104-aastane. Surres oli selle naise varandus 306,5 miljonit dollarit. Clark ei olnud oma sugulastega suhelnud aastakümneid, kuigi sugulased soovisid.

Oma testamendis määras ta, et vara tuleb jagada ta põetaja, ristilapse, lemmikmuuseumide, advokaadi, raamatupidaja, haigla, arsti, erinevate fondide ja ta teenijaskonna vahel.

Clark oma testamendis sugulasi ei maininud. 19 elus olevat sugulast sellega ei leppinud ja andsid asja kohtusse.

Timothy Henry Gray kuulus nende 19 sugulase hulka ning tema jaoks oli advokaat palgatud. Sugulastel aga ei õnnestunud Grayd leida.

Gray mitte leidmisel läks tema osa pärandist, 19 miljonit dollarit, teistele sugulastele.

Kuigi Gray ei teadnud, et on pärija, ei olnud ta samas täiesti puupaljas. Kodutu elust hoolimata oli Gray rahakotis 2003. aastast pärit lunastamata tšekk, millel oli suur rahasumma.

Timothy Gray vanem vend Jerry Gray sõnas, et Timothy oli varem karjaseametit pidanud. Samas aga ei meeldinud talle tööd teha ega ühes kohas elada. Ta oli enamiku oma elust elanud hulgusena.

Jerry Grayl oli vennast kahju ja kahtlustas, et Timothy põdes mõnda vaimuhaigust.

Gray ei olnud ainus selle suguvõsa erak. Ka jõukas vanaema Huguette Clark elas kummalisel viisil. Naine ei suhelnud sugulastega, tal oli kümneid luksuskortereid ja maju, mida ta kunagi ei külastanud ning kus ta ei elanud.

Clarki kalleim kinnisvara, Santa Barbaras asuv villa Bellosguardo väärtus on 84, 5 miljonit dollarit. Clark ei külastanud alates 1950. aastatest Bellosguardot üldse.

Lisaks kinnisvarale oli Clarkil ka aktsiaid, kunsti ja muid investeeringuid, mis palju sisse tõid.

Clark päris oma vara isalt, kes oli  ärimehest senaator.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles