Ravitseja Tarmo Urb usub, et abielludes perekonnanime muutmine mõjutab paari suhteid

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarmo Urb
Tarmo Urb Foto: Aivar Kullamaa

USAs elav muusik, ravitseja ja indiaanlaste juures elanud Tarmo Urb usub, et inimese nimel on tema elule väga suur mõju.

Kultuurmaades tegelevad vastsündinule õige nime otsimisega nimespetsialistid, kes analüüsivad nii nime harmooniat koos perekonnanimega kui ka vaatavad seda, kuidas nimi uuele ilmakodanikule sobib, kirjutab Buduaar.

Tarmo ütleb, et ka abielludes tasuks naistel tähelepanu pöörata sellele, kuidas uus perekonnanimi kõlab, ning soovitab vajadusel siiski oma vanale nimele truuks jääda.

Teadjamees ütleb, et ega asjata ole superstaaridel uued ja sobivamad nimed. Elton John on ise öelnud, et oma tõelise nimega kõlbaks ta vaid panka telleriks, räägib Tarmo. «Hiinas on pool miljardit Li-nimelist inimest, aga nime vanus ja perekonna tähtsus on näha sellest, milliste hieroglüüfidega see nimi kirjutatud on, rääkimata nime kõlast. See on vibratsioon, mis saadab sind kõikjal ja kogu aeg.»Tarmo ütleb, et nime vibratsioon mõjutab otseselt inimesed lähikeskkonda ja seda, kuidas sa teistele sama keskkonna liikmetele kõlad – seega sinu positsioon töö juures või sõprade seas võib paljuski sõltuda sinu nime kõlast. Kui vanemad valivad lapsele ebasobiva nime, tuleb arvestada, et last saadab kogu elu või vähemalt kuni nimemuutmiseni sogane energia, mis on konfliktis lapse tõelise olemusega ja sogab ka seda pilti, mida teised inimesed ja laps ise nägema peaksid. Vahet pole, kas nimi on välismaiste juurtega või eesti nimi, puhast energiat võib sisaldada nii üks kui teine. Uurides indiaanlaste iidse nimekultuuri kohta, ütleb Tarmo, et indiaani lapsed saavad sündides kaks nime – üks on nn passinimi, mis on pigem formaalsus, et modernsesse ühiskonda sulanduda, ja teine on tõeline nimi, mis antakse tseremoonia käigus lähedaste ringis ja mille järgi looja inimese ära tunneb. Erinevalt eestlastest, kelle nn tõeliseks nimeks võib kokkuvõttes kujuneda Mann, Tõnn, Kaku või Arts, on indiaanlaste nimedel alati sügav tähendus.

Mis aga võib juhtuda siis, kui naine vahetab abielludes perekonnanime? 

Tarmo ütleb, et enne otsuse langetamist, kas abielludes tasub ikka naisel hakata kandma abikaasa nime, tasuks kindlasti nõu pidada asjatundjaga, sest tihtipeale juhtub nii, et mees ja naine loovad suhte selle harmoonia pinnal, mida tekitavad nende nimed ja see toimib hästi. Niipea aga kui abiellutakse ja naine võtab endale mehe nime, muutub ka harmoonia ja miskipärast algavad probleemid. «Kui olen teinud sellises olukorras nimeanalüüsi, pole harvad juhud, kus selgub, et naise nimi ja endine perekonnanimi klappisid mehe omaga ideaalselt, aga perekonnanime vahetus tõi endaga disharmoonse ja häiriva energia.»Kuna nime harmooniat on võimalik ette analüüsida ja kui tundub, et nimevahetus ei too midagi head, tasuks naisel abielludes oma nimi alles jätta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles