Sponsitud naine lepib rahaga, kuid unistab autost

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andres G. Adamson

"Kena 26aastane naine otsib kuni 30aastast meest, kellega koos aega veeta ja kes on sponsoriks." "Olen noor neiu kellel aeg-ajalt oleks raha vaja, vajadusel osutan vastuteeneid."

Sellise sisuga pakkumisi leiab Internetist kümnete kaupa. Sponsorlus on muutunud tutvumiskuulutuste omaette alaliigiks, puudust pole küsijatest ega pakkujatest.

Ega sponsorit otsiva naisega muul viisil kontakti saa, kui tuleb kuulutusele vastata. Esiti ei taha nad endast rääkida. Ääri-veeri poetatakse, et kellelegi ei meeldi, kui mõni tuttav nad ära tunneb, sest raha või muude hüvede eest vastuteenuste osutamine olevat igaühe privaatasi.

Kuuest sponsorit otsivast noorest naisest nõustub rääkima vaid kaks ning sedagi tingimusel, et avalikult ei mainita ei nende õiget nime ega elukohta.

Raha õppemaksu jaoks

Seda neidu, kellel on aeg-ajalt raha vaja, võime nimetada Kadiks. Ta on 21aastane ja õpib ülikoolis 2. kursusel.

Põhjused, miks ta sponsorit otsib, peituvad samuti koolis. Et noor naine riigieelarvelisele kohale ei pääsenud, peab ta õpingute eest ise tasuma, omajagu raha neelavad eluase ja nädalavahetuste sõidud vanematekoju.

Tõsi, suurem osa samas olukorras noori panustab õppelaenule ja loodab eluasemekulude katmisel vanemate toele. Aga Kadi ei taha kooli lõppedes alustada iseseisvat elu laenukoormaga.

Kadi jaoks pole see esimene kord niisuguse sisuga kuulutust Internetti üles riputada. Tal oli juba gümnaasiumi lõppedes siht silme ees, mida ta tulevikus teha tahab, kuid hoop oli see, kui värske koolilõpetaja riigieelarvelisest õppekohast ilma jäi.

Et vanemad suudavad toetada küll elamiskulude katmisel, kuid õppemaks käib neile üle jõu, pidi leidma veel kellegi, kellel poleks kahju noore naise haridusse investeerida.

"Esimene sponsor oli mul üle aasta, kuid nüüd otsustas ta kõik kõrvalsuhted lõpetada ja oma naise juurde jääda. Kahe õppeaasta maks on tema abil tasutud, peab mõtlema, mis edasi saab," ütles Kadi, kes tolle kolmekümnendates aastates abielumehega sai tuttavaks 19aastasena.

Et tasuta lõunaid ei ole, pidi Kadi mehega vastavalt tolle võimalustele kohtuma. Mõnikord piisas, kui Kadi oli see, kelle õla najal muret kurta ja maailmaasju arutada, sagedasemad siiski need külaskäigud, kui mees otsis pelgalt seksi.

"See ei olnud mulle vastumeelne. Meil oli omavahel hea klapp ja saime hästi läbi, aga mõistan tema otsust pere juurde jääda. Ma ei tahakski olla põhjus, miks mõni pere lõhki läheb," tunnistas Kadi.

Noor naine tunnistab, et esialgu tundus mõte kellegi võõraga vaid raha pärast suhelda võõristav, kuid üllad eesmärgid nõuavad teatavasti ohvreid.

Kadi jutu järgi võib meest, kes pakub sponsorlust, iseloomustada laias laastus kui vähemalt 30aastast haritud, edukat ja püsisuhtes meest, kes otsib oma pealtnäha täiuslikku ellu vürtsi ja vaheldust.

Vanemad ei saa teada

Aga leidub selliseidki, kes tunnistavad ausalt, et peale igapäevakulude katmise jääb järele tuhat krooni vaba raha ning tahaks selle eest mõne naise kas või üheks ööks enda poole paluda. Sellistel soovitab Kadi viisakalt bordelli pöörduda.

Nüüd peab Kadi leidma eelmise sponsori asemele uue. Salamisi loodab ta, et peale kooliraha tasumise võiks too talle auto muretseda. Nii oleks nädalavahetustel lihtsam kodus vanemate juures käia ja linnas liikleminegi kulgeks libedamalt.

"Vanematele peaks muidugi ütlema, et auto on mõnelt tuttavalt laenatud. Ütlesin, et õppemaksu maksmiseks võtsin õppelaenu, nad ei mõistaks iialgi, kui ütleksin, mis elu elan. Säästan neid sellest," seletas Kadi. "Aga kui laps on rahul, peaks see ju kõige olulisem olema. Lävin ainult endale meelepäraste meestega, ma ei pea tegema midagi, mis on mulle vastuvõetamatu."

Praegusele kuulutusele on mõni mees juba vastanud, kuid Kadi pole sobivat leidnud. Ta tunnistab, et paar meest paistavad küll päris nägusad ja toredad, kuid on tema jaoks vanad - üle neljakümne.

"Kui paremat pakkumist ei tule, pean sellega leppima. Õnneks on mul veel natukene aega otsida, praegu saan hakkama," sõnas noor naine.

Kõrgema klassi elu

Selle loo teine peategelane on Kadist vanem ja elukogenum, tema sihidki kõrgemad. Lehelugejate jaoks on tema nimi Monika ning vanust paar kuud üle 30.

Monika töötab ilusalongis kosmeetikuna ja tunnistab ausalt, et kuigi ta tuleks edukalt oma palgaga toime, armastab ta edevaid asju ja säravamat elu. Ja mehi, kes seda talle pakkuda suudavad.

"Õnneks ei ole ma väga palju pidanud matsidega kokku puutuma. Nende jaoks olen nii kättesaamatus kauguses, et nad ei viitsi vaeva nägema hakatagi," vihjas Monika oma heale välimusele, mis madalama enesehinnanguga mehed temast kaarega mööda käima paneb.

Oma sõnade kinnituseks saadab ta endast pildi - sale pikkade blondeeritud juustega veatult meigitud naine, kes kannab kõrgeid kontsi, seelikut ning hoiab käevangus Gucci kotti. "Kott on eelmise aasta mudel, sain selle, kui käisin oma tollase meestuttavaga Pariisis. Kosmeetik sellist ise ei ostaks ju," naeris ta.

Monika on oma tutvumiskuulutustes oluliselt konkreetsem kui nooruke Kadi. Monika loetleb, mida ta saada soovib ja millistele parameetritele nii vanuse, välimuse kui rahakoti paksuse osas meessõber vastama peaks. Lõppu lisab, et sobiva kaaslase leidmisel võib täita kõik tolle soovid.

"Palju mulle ei kirjutata, aga need, kes ühendust võtavad, on tavaliselt tõelised pärlid. No mõningate eranditega," kinnitas Monika.

Kõikide soovide täitmise hind pole Monika ütlust mööda tema taksi järgi sugugi nii kõrge, kui talle teadaolevalt mõnel teisel naisel.

Piisab, kui naine saab mõnel korral aastas välismaale oma garderoobi täiendama, nädalavahetustel nooblis öölokaalis pidutseda (mitte tingimata kaaslasega, piisab ka, kui keegi selle lõbu kinni maksab), paar nädalat aastas soojal maal päikese käes peesitada ja kodumaal liikumiseks autorooli keerata.

"Ma ei sõida mingi luksautoga, praegu on mul Mazda, paar aastat vana," rõhutas naine.

Kui Monika peaks kunagi püsisuhte looma, siis vaid eduka mehega, kes suudab talle samasugust elustiili pakkuda. "Mu seniste tuttavate seas on küll olnud neid, kes tahtnud naise juurest ära tulla ja minu poole kolida. Aga ma ei taha sellist meest, tean, et ta ei oleks ka minuga koos truu. Sellisel on ellu kogu aeg vaheldust vaja," teab ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles