Kadri hoogsa mängu lõpetas Suur Vanker

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uues telemängus «Targem kui 5B» saavad täiskasvanud proovile panna oma teadmisi 1.–5. klassis õpetatava osas, võistlejat aitab viiendike meeskond. Saadet juhib Indrek Tarand.
Uues telemängus «Targem kui 5B» saavad täiskasvanud proovile panna oma teadmisi 1.–5. klassis õpetatava osas, võistlejat aitab viiendike meeskond. Saadet juhib Indrek Tarand. Foto: TV 3

Seekordses TV3 telemängus «Targem kui 5b» panid Indrek Tarandi juhtimisel teadmised proovile Kadri ja Pille.

1. Esimese klassi matemaatika: Jaanuse kodu on koolist kolme kilomeetri kaugusel. Tal kulub kooli minekuks täpselt üks tund. Kui kiiresti Jaanus kõnnib? Kadri arvutas, et Jaanuse kiiruseks on kolm kilomeetrit tunnis.

2. Teise klassi tööõpetus: kuidas peab paberit voltima, kui tahad saada kahte ühesugust kujundit? Mängija ütles, et paber tuleb pooleks voltida.

3. Kolmanda klassi muusika: kes on see omanäoline Eesti helilooja, kelle tuntumate palade hulgas on «Credo», «Tabula rasa» ja «Te Deum»? Kadri teadis, et see on Arvo Pärt.

4. Kolmanda klassi kirjandus: kes oli luulekogude «Üks rohutirts läks kõndima» ja «Juss oli väike peremees» autor? Kadri teadis kindlalt, et see oli Ernst Enno.

5. Esimese klassi emakeel: kas ülipikk häälik kirjutatakse reeglina ühe, kahe või kolme tähega? Mängija ütles õigesti, et kahe tähega.

6. Viienda klassi inglise keel: millised kaks sõna ei sobi loetellu - kitchen, plate, bear, knife, fork, friend, table. Kadri ütles, et need on bear ja friend.

7. Neljanda klassi loodusõpetus: mitu tähte on Suure Vankri tähtkujus? Mängija pakkus, et kuus tähte. Õige oleks olnud seitse. Kuna pinginaaber Maarja vastas samuti valesti, lahkus Kadri saatest 10 000 krooniga.

Saate teine mängija oli Saaremaalt pärit Pille.

1. Teise klassi matemaatika: kui vähendatav ja vähendaja on võrdsed arvud, siis mis on nende vahe? Pille ütles, et see on null.

2. Esimese klassi kirjandus: millest oli tehtud Pöial-Liisi voodi? Mängija vastas, et see oli tehtud pähklikoorest.

3. Kolmanda klassi emakeel: mis on poolitamine? Pille ütles, et see on silpide ülekandmine ühelt realt teisele.

4. Kolmanda klassi vene keel: milline sõna ei sobi loetelusse - kilpkonn, känguru, elevant, pingviin, krokodill. Pille pakkus, et kilpkonn ei sobi, sest see on vene keeles naissoost sõna. Vastus oli vale, sest känguru on kesksoost sõna. Õige oleks olnud pingviin, sest see on lind. Õnneks vastas pinginaaber õigesti ja Pille sai mängu jätkata,

5. Esimese klassi loodusõpetus: millised viljad ei valmi Eestis - õun, granaatõun, viinamari, ploom, banaan? Mängija vastas, et siinmail ei valmi granaatõun, viinamari ja banaan. See vastus oli vale, sest viinamarjad valmivad Eestis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles