Meie kangelane ajas selga piirivalvurimundri

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Meie kangelane 2008»
«Meie kangelane 2008» Foto: Kanal 2

Kanal 2 saates «Meie kangelane 2008» pidid eestlased abistama seotud käega dirigenti ning täpselt meelde tuletama rahvushümni sõnad.

Saate eesmärgiks on teada saada, kas eksisteerib veel inimesi, kes omakasupüüdmatult midagi teeksid.

Esmalt tuli möödakäijatel avada kipsis käega orkestrijuhile uks, siis tuli panna paberile Eesti hümni esimene salm ning paberit dirigendi ees hoida. Viimaks tuli selga panna piirivalvurimunder ning õues fotograafile poseerida.

Hädalise aitasid uksest sisse Maimu, Oleg, Külliki, Stanislav, Georg ja Helmi ning pääsesid seega võistlema kümnele tuhandele kroonile.

Helmi pidi kahjuks tunnistama, et ei oska hümni esimest salmi ning lahkus. Temalt võttis teatepulga üle lähedalviibinud muusikatoimetaja Kaur, kes ümisedes sõnad paberile sai ning edasi pääses.

Georg ei teadnud samuti hümni sõnu, sest pole eestlane, vaid volgasakslane. Välja langes ka Külliki, kelle olid sõnad täiesti peast pühitud.

Stanislav haaras pastaka, pani sõnad paberile ning pääses edasi. Olegil oli kiire, kuid nõustus aitama ning sai samuti edasi. Järmisesse vooru pääses ka Maimu.

Nüüd pidid kangelased dirigendi ees hoidma lehte laulusõnadega.

Oleg pidi kahjuks ära kiirustama ning lahkuda otsustas ka Stanislav.

Orkestrijuhti jäid abistama veel Maimu ja Kaur, kellest viimast ajas hämmingusse vahepeal saabunud fotograaf.

Pillimängijatest taheti teha pidulik pilt ning taheti, et Kaur sellel lippu hoiaks. Ajalehes töötav Kaur loobus, sest ei pidanud konkureeriva väljaande fotograafile poseerimist eetiliseks.

Viimasena jäi sõelale abivalmis Maimu, kes ajas selga piirivalvurimundri, haaras kätte sinimustvalge ning suundus välja pildistama.

Saate kangelane Maimu võitis oma heateoga 10 000 krooni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles