Päevatoimetaja:
Katrin Lust
(+372) 56681734

Väga vürtsikas supp põletas hiinlase makku augu

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Inna-Katrin Hein
Copy
Väga vürtsikas supp põletas hiinlase makku augu
Väga vürtsikas supp põletas hiinlase makku augu Foto: SCANPIX

Hiina arstidele oli üllatus kui nad avastasid patsiendi maost augu, mille oli tekitanud väga vürtsikas supp.

26-aastane mees oli söönud kohalikku traditsioonilist rooga  - mala suppi, edastab Daily Mail.

Mees tellis söögikohas endale selle supi kõige vürtsikama variandi ning üsna pea tekkis tal kõhuvalu. Samuti hakkas ta verd oksendama.

Suppi söönu toimetati Wuhani haiglasse.

Noor mees ei olnud kunagi maohaigusi põdenud ja selle tõttu oli arstidele ta maohaav üllatuseks.

Jaapani uudistelehekülje Rocket News 24 andmetel on 15 protsenti maohaava juhtumeid, mis on tekkinud liiga vürtsika toidu söömise tõttu.

Hiina traditsiooniline mala supp valmistamisel kasutatakse nii sichuani kui tšilli pipart.

Teada on, et suur piprakogus võib tekitada probleeme.

Enamik Hiina restorane pakub seda suppi erinevate vürtsikuse astmetega.

Samas on levimas trend, et restoranid on hakanud kasutama looduslike ja kallite maitseainete asemel odavamaid ja kunstlikke aineid, mis on vürtside asendajad. Need võivad terviseprobleeme kaasa tuua.

Tagasi üles