Michael Moore ootab Fidel Castrot Oscari galale

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võimust loobunud Kuuba juht Fidel Castro
Võimust loobunud Kuuba juht Fidel Castro Foto: AFP / Scanpix

Kõmuline filmirežissöör Michael Moore ootab võimust loobunud Fidel Castrot selle nädala pühapäeval toimuvale USA filmiakadeemia filmiauhindade Oscarite jagamise galale.

Moore on veendunud, et kui Castro üritusel osaleks, tõuseks vaatajanumbrid lakke, kirjutab Hollywood Reporter.

Moore`il on ka veel teine põhjus, miks ta Castrot Oscari auhindade galale soovib. Nimelt kandideerib Moore`i film «Sicko» dokumentaalfilmide kategoorias Oscari auhinnale.

Film räägib USA «mädast» tervishoiusüsteemist ja Moore võrdleb seda Kuuba tervishoiusüsteemiga, mis filmimehe andmetel on parem kui USA oma.

Dokumentaalfilmis viib Moore grupi ameeriklasi Kuubale ja filmimees näitab, et seal saavad ameeriklased kvaliteetsemat arstiabi kui oma kodumaal.

«Kuna Castro on ametist tagasi astunud, siis on tal küllaladaselt aega tulla minu külalisena Los Angelesse. Fidel Castro võiks Oscari galal ka viietunnise kõne pidada. Ta on tuntud oma pikkade kõnede poolest,» lisas filmimees.

USA valitsus keelas möödunud aastal Moore`i dokumentaalfilmi «Sicko» näitamise kinodes, kuna osa filmi on üles võetud Kuubal.

USA kehtestas alates Castro võimuletulekust Kuuba suhtes kaubandusembargo, mis on kehtiv tänaseni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles