Tervisespetsialistid: enda nakatamine solkmetega ei aita kaalu langetada

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Solge
Solge Foto: Wikipedia.org

Hong Kongi tervisespetsialistid hoiatasid uue kaalualandamistoote eest, mis sisaldab solkmeid.

Tervisespetsialistide sõnul on solkmeid sisaldavat toodet reklaamitud,  kui kõige efektiivsemat kaalualandamisvahendit, kirjutab AFP.

 

«Pole leitud ühtegi teaduslikku tõendusmaterjali selle kohta, et enda nakatamine parasiitidega aitaks kehakaalu langetada,» laususid Hong Kongi tervishoiuspetsialistid.

 

Arstide kinnitusel tekib solkmetega nakatumisel solgetõbi ehk askaridoos.

 

Nad jätkasid, et kaalulangetamistootes sisalduvad solkmed jõuavad peensoolde, kus kooruvad vastsed. Need tungivad sooleseina veresoontesse, kanduvad kopsudesse, arenevad ja rändavad kurku, kust allaneelatuna satuvad uuesti peensoolde ja arenevad seal täiskasvanuks, põhjustades iiveldust ja seedehäireid.

 

«Parasiidinakkuse tagajärjed võivad olla väga tõsised ning raskematel juhtudel lõppeda ka surmaga,» selgitasid meditsiinitöötajad.

 

Arstide kinnitusel võib küll askarioosi tagajärjel kehakaal langeda, kuid see kaalulangus on saadud oma tervise hinnaga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles