STV lõpetas südaööl Kanal 2 programmi näitamise

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kanal2 vastlapäev
Kanal2 vastlapäev Foto: Karli Saul

Alates täna südaööst lõpetas kaabellevifirma STV oma klientidele Kanal 2 programmi edastamise. Kanal 2 poolt pakutud kompromissi lükkas kaablifirma taaskord tagasi.

STV kliente teavitav info teleekraanil ütleb, et: «AS STV vabandab oma klientide ees tekitatud ebamugavuste pärast ja kinnitab, et teeb kõik võimalikku programmi taastamiseks.» (kirjaviis muutmata). Samas lükkas AS STV tagasi AS Kanal 2 poolt tehtud järjekordse kompromissettepaneku.

«Püüdsime STV-ga kompromissi leida eilse õhtuni ning pakkusime nendega kohtumisel varianti, mis tundus STV juhile Erik Reinarule igati kaalumist väärt mõttena. Paraku lükkas firma selle ikkagi mõni tund hiljem tagasi,» kirjeldas Kanal 2 juht Urmas Oru viimatisi läbirääkimisi.

«Tänane katse olukorda selgust tuua lõppes samuti tulutult. Raske on sellises suhtumises näha neid jõupingutusi, mida STV oma klientidele lubab,» lisas Oru. Kanal 2 juht vabandas ühtlasi televaatajate ees, keda segadus on puudutanud.

Kanal 2 on üritanud STV-ga programmi edastamise tingimustes kokkuleppele jõuda juba alates oktoobrikuust, kuid pooltevahelist kokkulepet pole seni sündinud. Seetõttu lülitas STV 21. detsembril oma kaabellevivõrkudest Kanal 2 programmi välja.

Riigikogu võttis 18. oktoobril vastu Elektroonilise side seaduse muudatuse, millega telekanalitele anti õigus küsida kaabellevioperaatoritelt oma programmide levitamise eest tasu. Kõik kaabellevioperaatorid on juba pikemat aega olnud kursis nii seadusloome protsessi, kui sellega kaasneva võimaliku lisakulu suurusjärguga.

Kuidas see sind mõjutab?

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles