Ines Karu röövikavas süüdistatavad astuvad kohtu ette

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ines Karu
Ines Karu Foto: Erakogu

Harju maakohtus algab reedel kohtuprotsess kasiinoärimehe Armin Karu tütre Ines Karu äpardunud röövi ja lunaraha nõudmise katses süüdistatavate noormeeste üle.


Kohtunik Aime Ivanson arutab Viljar Kanguse (22), Ardo Tammissaare (22) ja Rauno Kauri (20) süüasja lisaks reedele ka 29. mail ning 4. ja 12. juunil.

Riigiprokuratuuri süüdistuse järgi kavandasid noormehed 2007. aasta sügisest mullu jaanuarini Ines Karu pantvangi võtmist ja tema isalt Armin Karult ülisuure lunaraha nõudmist.

Riigiprokurör Steven-Hristo Evestuse sõnul hakkasid Kangus, Tammissaar ja Kaur kuritegu planeerima 2007. aasta oktoobris ning üritasid leida inimesi, kes Ines Karu rööviksid.

Just selle tegevuse käigus sattusid noormehed aga keskkriminaalpolitsei huviorbiiti. Väidetavalt olid mehed, keda kolmik palkas Ines Karu röövijateks, tegelikult keskkriminaalpolitseiga seotud.

Röövijatena esinenud mehed andsid hiljem süüdistatavatele teada Ines Karu väidetavast kinnivõtmisest, mille järel esitasid noormehed SMSi teel Armin Karule lunarahanõude.
Kangus, Tammissaar ja Kaur soovisid saada kasiinoärimehelt 15 miljonit eurot ehk veidi üle 234 miljonit krooni, kuid riigiprokuratuuri kinnitusel neil lunaraha kättesaamiseks konkreetne plaan puudus.

Keskkriminaalpolitsei pidas noormehed kuriteo kavandamises kahtlustatavatena kinni ning Kangusel ja Tammissaarel tuli alates mullu 5. jaanuarist ka mõni kuu vahi all viibida.

Hiljem pääsesid Kangus ja Tammisaar allkirja vastu vabadusse, Kauri vahistamist prokuratuur ei taotlenud.

Riigiprokurör Evestus on varem kinnitanud, et uurijatel oli põhjust arvata, et noormehed olid valmis minema kuriteoga lõpuni.

Noormehed kinnitasid eeluurimisel, et Armin Karu jõukusest said nad teada meedia vahendusel ning kuriteo motiiv oli teenida kergelt suur summa raha.

Toimuvaga oli pidevalt kursis ka Armin Karu koos perega, kelle turvalisust tagas keskkriminaalpolitsei.

«Antud juhul kontrollis keskkriminaalpolitsei olukorda ning ettevõtja ja tema perekond ei sattunud kordagi reaalsesse ohtu,» kinnitas mullu jaanuaris keskkriminaalpolitsei toonane juht Elmar Vaher.

Ines Karu on avalikkusele tuntud seltskonnaajakirjanduse kaudu, ta on osalenud mitmes meelelahutuslikus telesaates ja kogunud tuntust kõhutantsijana.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles