«Talendijahi» finaali said noored džässmuusikud ja peastarvutaja

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saade "Talendijaht"
Saade "Talendijaht" Foto: Kanal 2

Seekordses Kanal 2 saates «Talendijaht» võitsid žürii poolehoiu instrumentaalbänd New Swing ning publikuhääletuse tulemusena pääses finaalsaatesse noor peastarvutaja Jüri.

Talente hindasid priimabaleriin Kaie Kõrb, tippkulturist Ott Kiivikas, lauljanna Eda-Ines Etti, teatrimees Ain Mäeots ning ajakirjanik ja ärapanija Mart Juur.

Kaheksa-aastane Jüri hakkas arvutama juba kolmeselt ning ta demonstreeris saates peastarvutamist. Ott tunnistas, et matemaatika polnud koolis tema tugevam külg ja talle avaldas Jüri oskus muljet. Ka Ainil tulid meelde piinarikkad matemaatikatunnid ja ta oleks soovinud poissi toona enda kõrvale. Peastarvutaja sai viis poolthäält.

Viljandimaalt pärit instrumentaalbänd New Swing esitas isetehtud pop-džässloo, mille nimeks pandi «Talendijaht». Mardile tulid meelde Tartu levimuusikapäevad ja ta arvas, et noored valisid keerulise loo. «Nad on hästi kõrge eesmärgi seadnud, mis on lahe,» ütles Ines, kellele avaldas muljet tüdruk basskitarriga. Esitus teenis maksimumpunktid.

Jõgevamaalt pärit jõumehest pensionär Ülo tõukas ja rebis sangpommi. «Härra vorm oli kena ja show oli suurepärane,» ütles Kaie. Ainil tuli seda vaadates millegipärast Eesti eelmine vabariik meelde: «Jõuline mees, kes samas on džentelmen.» Kohtunikud andsid taas viis poolthäält.

Kaheksa-aastane pärnakas Markus demonstreeris tantsuoskust. «Vahva oli, kutt oli igati armas, ainulaadne, sest selles saates pole nii noori hiphopitantsijaid näinud,» ütles Ines. Kaie meelest on tegemist andeka poisiga, kes oleks keerulisema kavaga hakkama saanud. Jälle viis jah-i.

Järgmisena esines kolmeliikmeline vokaalansambel Tallinnast. «Äärmiselt sümpaatne kollektiiv, aga pauerist jäi puudu,» sõnas Ain. Inese arvates jäi nahaalsuest vajaka ja tema jaoks oli esitus igav. Ainukese poolthääle andis Ott.

15-aastase Pärnust pärit Miku etteastes sai näha segu mustkunstist ja mõttelugemisest. «Elukutsena see maag-mentalist tundub põnev,» ütles Mart. Sisulist etteastest pidas ta okeiks, kuid show oli kehvavõitu. Ain soovitas vähem seletada ja Kaie soovitas sellise etteaste ümber ehitada särava show. Ott, Kaie ja Mart ütlesid «ei».

Tartu Balagan esitas kuuma tuleshow. «See oli kavalasti tehtud number - mida rohkem on inimesi, siis jätab visuaalselt uhke mulje, kuid eraldi vaadates tundus, et justkui kardavad,» arvas Ain. Ines oleks tahtnud hoogsamat esitust näha. Kaie, Ain ja Ines andsid vastuhääle.

Jaapanlannad Tomo ja Ai esitasid jaapani trummishow. «Hästi sümpaatsed neiud, trummimäng viis transsi küll,» mõjus etteaste Inesele positiivselt. «Seda kuulates ja vaadates hakkas minul adrenaliin voolama, nad valdavad seda järelikult,» ütles Ain. Kaiel jooksid terve numbri ajal külmavärinad. Etteaste teenis maksimumpunktid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles