Geneetik kaasati Newtowni koolitulistamise uurimisse

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Newtowni koolitulistamise ohvrite mälestuseks asetatud kiri, lilled ja küünlad
Newtowni koolitulistamise ohvrite mälestuseks asetatud kiri, lilled ja küünlad Foto: SCANPIX

USAs Connecticuti osariigis Newtownis leidis 14. detsembril aset koolitulistamine, milles hukkus 20 last.

Krimiuurijad plaanivad uurida ka tulistaja geene ning selleks kaasati uurimisse geneetik, edastab foxnews.com.

Kriminalist Wayne Carver kinnitas, et nendega liitub Connecticuti ülikooli geneetik. Nad loodavad geeniuuringute abil teada saada, kas veresauna korraldanud 20-aastasel Adam Lanzal oli mingi geneetiline haigus, mis aitaks ta julma tegu selgitada.

Carveri kinnitusel ei ole neil kindlaid andmeid, kas Lanzal oli autismi üks variante Aspergeri sündroom. See sündroom ei ole aidanud selgitada vägivaldset käitumist.

Politsei lootis leida veretöö motiivi kohta andmeid Lanza arvutist, kuid mees hävitas arvuti kõvaketta enne tulistamisi.

Arvatakse, et tulistajat võis motiveerida asjaolu, et ta taheti panna sundravile.

Allikate sõnul oli Adam Lanza ema Nancy Lanza uurinud võimalusi poeg psühhiaatrilisele ravile saata, sest poja ebastabiilsus muutus aina ohtlikumaks. Poega ei võetud siiski ravile.

Föderaalse Juurdlusbüroo endine uurija Mary Ellen O´Tool sõnas, et Adam Lanza veretöö ei olnud impulsiivne tegutsemine, vaid seda kavandati ette päevi või isegi kuid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles