Taigasse eksinud sõid ellujäämiseks kaaslase ära

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taigasse eksinud sõid ellujäämiseks kaaslase ära
Taigasse eksinud sõid ellujäämiseks kaaslase ära Foto: SCANPIX

Selle aasta novembris päästeti taigast kaks venelast, kes ellujäämiseks sõid oma kaaslase ära.

Neljast mehes koosnenud kalastajate grupp jäi kadunuks Venemaa Kaug-Idas Jakuutias selle aasta augustis, edastab Komsomolskaja Pravda.

Novembris päästeti helikopteri abil kaks ellujäänut. Päästetöötajad leidsid laagripaigast inimjäänuseid. Selle tõttu käivitati uurimine, kas tegemist võib olla kannibalismiga.

Kahte ellujäänut ei arreteeritud, kuid nad kuulati üle kui mõrvajuhtumi tunnistajad. Uurijad on nüüdseks veendunud, et tegemist oli kannibalismijuhtumiga.

«Ülekuulamisel kinnitas üks tunnistajatest, et kannibalism leidis aset. Tegemist ei olnud mõrva, vaid ellujäämisega. Mees söödi ära alles siis, kui ta oli külma ja nälja kätte surnud,» sõnasid uurijad.

Jakuutia uudistelehekülg NVPress.ru viitas uurijatele, kelle sõnul kalamees Aleksander Abdullajev ja ta kaaslane Aleksei Gorulenko sõid ära Andrei Kurotškini jäänused.

«Abdullajevi sõnul suri Kurotškin loomulikul teel, ta külmus surnuks. Tema ja Gorulenko hoidsid kaaslase liha süües end elus nädalaid,» seisis NVPress.ru teates.

Jakutski politseiuurijad kinnitasid möödunud nädalal, et nad uurivat juhtunut kui kannibalismi.

Uurijate sõnul kuulus meestegruppi veel neljas mees – Viktor Komarov.

Päästjad leidsid kalameeste UAZ džiibi, millega mehed taigasse sõitsid. Auto oli pooleldi jõkke vajunud. Neljanda mehe surnukeha aga ei leitud.

Päästjad avastasid kaks ellujäänut Sutami jõe juurest, lähimast linnast Nerjungrist 248 kilomeetri kauguselt.

Mehed olid pärast auto katkiminekut ja õnnetust läbinud jalgsi 150 kilomeetrit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles