Defrage´i selgitus nagu asjad tegelikult olid: meil pole põhjust valetada!

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Defrage.
Defrage. Foto: Elu24.ee fotomontaaž / YouTube

Pärnust pärit kõmuline metal-bänd Defrage kogub negatiivset kuulsust Euroopas. Neljapäeval läks Austrias Innsbrucki ööklubis Harly vaja koguni 15 korravalvurit, et joobnud bändiliikmeid korrale kutsuda.

Loe juhtunust SIIT.

13. detsembril pidi toimuma Innsbruckis, Harly Coffe Bar nimelises rokkbaaris plaanitud Defrage'i kontsert

Defrage`i selgitus juhtunule: Kuna Tiroli kandis on bänd juba ka korduvalt esinenud leidub seal palju fänne, kes ka kontserdiks kohale tulnud olid. Kohal oli ka inimesi lausa Saksamaalt ja Süüriast.

Kuna päeval enne kontserti oli laulja veel Eestis ja hakkas sõitma ajaliselt graafikus, kuid teeolud pole just Eestis parimad ja Argo Ollep sõitis teelt välja ja kaotas viis tundi.

Harly baari sai ka antud intsitendist teatatud ja palutud, et ehk on võimalik live edasi lükata reedele, kuid sellega koha omanikud nõus polnud, aga meile anti lubadus, et võime minna lavale hiljem.

Samuti oli väikseid probleeme soolokitarristi varustusega ja selle tõttu sai küll palutud ka kontserdi korraldajalt abi, mida meile ei osutatud ja käisime ise 140 kilomeetri kaugusel muusikapoes seda ostmas, kuna lähemalt polnud võimalik vastavat varustust saada.

Varustuseprobleem ületatud oli kogu band kontserdiks valmis ja vaja oli vaid ära oodata laulja, kellega ka pidevalt telefoni teel kontakti hoidsime, ka soundcheck oli tehtud, v.a. lauljaga.

Bandi promojo Rait Suup käis ka laval inglise keeles andmas rahvale ülevaadet sellest, kus laulja asub ja kaua oletatavalt veel aega läheb.

Selle peale aga Harly kontserdi korraldaja tegi nii öelda "tõlke" Raidi jutust, mis hoopistükkis ühe fänni (kes ka korduvalt meie kontserditel käinud on) sõnade järgi oli jutu sisuks hoopis see, et kui laulja tunni aja pärast kohal pole jääb live ära ja käis läbi ka lause no money for them, fuck the band, mille peale Rait Suup vastas, et bänd ei võta Harly Barilt mitte ühtegi senti vastu ja võib neile endale maksta selle 400 eurot, mis nad meile lubasid.

Et teeme kontserdi igal juhul... Raha või rahata... Ja see lause ajaski korraldajad meie vastu vihale, kuna julgesime neile kannale astuda.

Me pole rotid, kes annavad kontserte ainult raha nimel!

Kui saime info, et laulja on viie minuti pärast Harly's üritasime seda omanikule öelda, kuid ta ei võtnud üldse kuulmagi, mida talle öelda üritasime.

Vahetult peale seda andis ta publikule teada, et kontsert on tühistatud. Kuid iseseisev ja mitte kellegist teisest sõltuv bänd nagu me oleme, võtsid muusikud pillid kätte ja astusid lavale, et laulja ära oodata ja live siiski ära teha.

Lavale tulid turvameeskond ja kontserdikorraldaja, kes lavalt eemale tõrjuti... Bänd osutas vastupanu!

Me oleme alati austanud ja kinni hoidnud kokkulepetest ja Harly omanik andis oma lubaduse, et võime mängida ükskõik millal... Ja sellest ka selline otsus!

Saalis oli tollel hetkel endiselt pea täismaja. Ja kui lõpuks laulja otse 2500 kilomeetriselt sõidult autoga tuhises lavale ja haaras mikrofooni, tuli saalist rõõmukisa ja fännid lootsid, et kontsert algab.

Kuid Argole järgnesid lavale ka politseinikud, kes sundisid bandi lavalt lahkuma!

Isegi politsei tunnistas hiljem, et Harly Bar oli neile valetanud, et rahvas ei taha bandi, kuna videokaameral on olemas ka tõestus, kus täismaja karjub "Defrage", kui politsei bändi ära toimetab. Rahvas vilistas Harly baari välja. Nii kui bänd ära viidi oli automaatselt ka saal tühi.

Laulja jõudis kohale 00:13, mis on nt Eestis normaalne aeg kontserdi alguseks. Lihtsalt Harly baaril oli põhimõte, et see live jääb ära, kuna julgesime lava pealt talle midagi vastu öelda.

Lisaks vandus ta meile, et me ei mängi enam kunagi Tiroli maakonnas. 28. detsembril on meil paraku uus kontsert Innsbruckis Livestage's kinnitatud, kus meil eelmine kord oli täismaja. Järelikult jäime neile meelde, et nad meile uue võimaluse annavad.

Fakt, et kogu bänd oli purjus, ei vasta tõele!

Kitarrist Kari Kärner ei joo tuuril, ega suitseta. Ta teeb seda vaid puhkustel, ehk siis kord kolme kuu tagant.

Soolokitarrist Alex Ohaka oli kaine. Joonud olid Andres Arens (trummar) ja samuti Andre Kaldas (screaming vokaal) oli joonud, kuid see on igal kontserdil nii.

Laulja Argo Ollep oli ilmselgelt kaine, kuna ta saabus autoga.

Selle loo mõte ei ole vabandada vaid kirjutada nagu tegelikult asjad toimusid, sest Eesti meedia on meist maalinud pildi, nagu me ei ajaks siin tuuril asju tõsiselt

Aga enamus klipid, mille on postitanud Elu24 ja nii edasi, on tehtud kui bänd on olnud puhkusel. Siin ajame asju tõsiselt (just sõlmisime lepingu ühe produktsioon firmaga, mis tähendab seda, et Defrage siseneb lähipäevadel digitaalsele muusikaturule läbi Amazoni ja Itunesi ning eesmärgiks on suruda uus singel "Sick Letter" edetabelitesse.

Ka Tiroli ajaleht kirjutab homses lehes loo sellest, kuidas asjad tegelikult toimusid ja mitte ainult läbi "harly" baari silmade.

Stay in touch with Defrage people!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles