Skandaal! Defrage ründas Austria ööklubi lava, kohale kutsuti politsei

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseinikud taltsutavad DefRage'i
Politseinikud taltsutavad DefRage'i Foto: Kanal 2

Pärnust pärit kõmuline metal-bänd DefRage kogub negatiivset kuulsust Euroopas. Neljapäeval läks Austrias Innsbrucki ööklubis Harly vaja koguni 15 korravalvurit, et joobnud bändiliikmeid korrale kutsuda, vahendab Pärnu Postimees.

Austria leht Tiroler Tageszeitung teavitas, et Pärnu bändil oli plaanitud neljapäevaks Innsbrucki ööklubisse Harly kontsert. Jamad bändiga algasid aga juba päev varem.

Oma nime mitte avaldanud klubi tegevjuhi teatel oli kontsert paika pandud juba viis kuud tagasi, kuid ühtäkki teatasid bändiliikmed kolmapäeval, et soovivad kontserdi edasilükkamist reedele.

Kui klubi juhtkond sellest keeldus, avastasid DefRage'i liikmed, et nende instrumendid on kadunud. Harly meeskond tuli Pärnust pärit muusikitele aga vastu ja muretses asendusinstumendid.

Neljapäeva õhtul ilmus enamik DefRage'i liikmeist küll Innsbruki ööklubisse, kuid nad keeldusid lavale minemast, sest bändi laulja oli kadunud. Väidetavalt oli laulja teel Saksamaalt Berliinist ja hilines.

Seetõttu lükkus algselt kella 20ks plaanitud kontsert esialgu edasi tunni, siis kaks ja lõpuks kolm. 20 minutit pärast südaööd, kui enamik klubipublikust oli lahkunud, otsustas juhtkond kontserdi ära jätta.

«Ootamatult ründasid ilmselgelt purjus Eesti muusikud aga lava ja hakkasid metsikult mängima, kuigi nende laulja ei olnud endiselt kohal,» kirjeldas Harley töötaja Austria ajalehele.

Et DefRage keeldus lavalt lahkumast, kutsusid klubitöötajad DefRage'i liikmetele politsei. Eestlaste mahamurdmiseks läinud vaja kogunisti 15 korravalvurit ja Tiroler Tageszeitungi andmeil osutanud politseile suurimat vastupanu valge peaga, 192 cm pikkune DefRage'i kitarrist. Ilmselt on silmas peetud Kari Kärnerit.

Austria leht tõi välja, et DefRage on teeninud paljudes Eesti kohtades esinemiskeelu ja sama teed on minemas bänd Austrias ja ilmselt mujalgi Euroopas.

Toimetas Andris Tammela, reporter

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles