Raadio 2 Aastahitt 2012: hääletamine algas

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ewert and The Two Dragons võitis R2 Aastahitt 2011 galal Aasta Uustulija, Toimetuse Lemmiku ja Aastahiti tiitli
Ewert and The Two Dragons võitis R2 Aastahitt 2011 galal Aasta Uustulija, Toimetuse Lemmiku ja Aastahiti tiitli Foto: Andres Haabu

Eesti suurim muusikaküsitlus, Raadio 2 Aastahitt, alustas tänavust kampaaniat kummardusega vanale koolile: esimese nädala vältel said oma lemmikute poolt hääletada inimesed, kes oskavad saata postkaarte, kirju, fakse ja telegramme. See on võimalik ka praegu, kuid lisaks on aadressil r2.ee/aastahitt avatud moodne e-keskkond.

R2 Aastahiti mastaabiga üritus pakub huvi mitte ainult muusika-, vaid ka statistika- ja hasartmänguhuvilistele. Raadio 2 muusikajuht Erik Morna vaatab tänavusele pop- ja rockmuusikaaastale korraks nendegi pilguga.

«Eesti lugude arvestuses on R2 Aastahiti lähiajaloos olnud palju kuldseid duubleid (The Sun, Nexus, Koit Toome), kuid tänavu pole kihlveokontorid sellist võimalust ilmselt ettegi näinud,» leiab Erik Morna ja lisab, et mullu triumfeerinud Ewert & The Two Dragons lihtsalt pole aasta jooksul ühtegi uut laulu lindistanud.

«Objektiivselt võttes on enim võidušansse neil vähestel, kes on lisaks raadiole pääsenud esile ka pildiga - Eesti Laulu ja «Eesti otsib superstaari» finalistid ning Youtube'i klikimagnetid. Neile lisaks traditsiooniliselt kõik, kel on olnud õnn teha tegemist hitimeistri Sven Lõhmusega ja üks mees, kelle eesnimi algab tähega O ning riimub sõnaga «koiott»,» kirjeldas Morna.

Välismaiste lugude arvestuses on Raadio 2 muusikajuhi sõnul traditsiooniliselt olnud ülekaal ameeriklastel, kuid esikohti on saanud ka sakslased, rumeenlased, itaallased, hispaanlased, jamaikalane ning paaril korral ka Suurbritannia esindajad.

Kuulsa saareriigi suurimateks hitimeistriteks võib tänavu lugeda poistebändi One Direction ning mullusel R2 Aastahitil triumfeerinud Adele'i. Ajalugu võivad Morna arvates teha hoopis Iisrael (Asaf Avidan), Austraalia-Uus-Meremaa liit (Gotye & Kimbra), Rootsi (Loreen) või esimese Aasia riigina Lõuna-Korea (Psy).

«Või, tegelikult, ükspuha kes teine - on ju R2 Aastahitt aegade algusest pooldanud inimese vaba valikut. Hääletada saab ükskõik millise muusikapala poolt, peaasi, et see on salvestatud ja avaldatud,» ütles Erik Morna.

R2 Aastahitt 2012 hääletus kestab detsembri lõpuni. Tulemused selguvad uue aasta esimesel reedel, 4. jaanuaril R2 traditsioonilises kaheksatunnises mammutsaates. Auhindamine toimub samal õhtul pidulikul galal Tallinna klubis 777, millest saab osa ka internetiülekande vahendusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles