Elu24 video: Karin Kase hinnangul austab vene noormees abielu rohkem

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Perekonnaseisuameti juht Karin Kask.
Tallinna Perekonnaseisuameti juht Karin Kask. Foto: Kaader Elu24 videost

Tallinna Perekonnaseisuameti juhi Karin Kase hinnangul peab vene noormees eesti noormehest rohkem lugu seaduslikust abielust. Seetõttu sõlmivad tänasel päeval abielu valdavalt vene rahvusest paarid.

«Kui me võrdleme tavaliste kolmapäevaste päevade ja talveperioodiga, siis 12 abielu registreerimist on tavaline. Täna on see arv 38,» märkis Kask.

Kase sõnul on üle Eesti kõigis maakondades märgata tänasel kuupäeval abielusõlmijate suurt tunglemist. «Olen kuulnud, et ka Ida-Virumaal on üle 30 abielu. See viitab sellele, et vene noormees austab eesti noormehest seaduslikku abielu rohkem.»

Maagilises numbrikombinatsiooni jõus ja rahvuse vahelises seoses Kask paralleele ei näe. «Ei oska öelda. Võib-olla on numbrikombinatsioon tõesti venelastele olulisem. Kui vaatame üldist tendentsi maailmas, siis maagilised numbrikombinatsioonid on populaarsed igal pool. See ei ole ainult meie küsimus või Eesti ja Vene küsimus. See on ikkagi noorpaaride ja armastuse küsimus.»

Vaata teisi Elu24 videosid siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles