India kuulus muusik Ravi Shankar suri 92-aastasena

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ravi Shankar
Ravi Shankar Foto: SCANPIX

India kuulus muusik ja tsitrimängija Ravi Shankar suri.

Pereliikmete teatel lahkus 92-aastane mees eile õhtul USAs San Diegos, edastab Reuters.

Shankar viidi möödunud nädalal haiglasse, kuna tal tekkisid hingamis- ja südameprobleemid.

Möödunud neljapäeval tehti talle südameklapi operatsioon. Operatsioon oli edukas, kuid taastumisel tekkisid komplikatsioonid.

Shankari perekond avaldas ta mälestuseks järelhüüde: «Oleme tänulikud neile, kes meile leinas kaasa tunnevad. Oleme tänulikud teie palvete eest. Kuigi on leinaaeg, on see samas ka tänu aeg, et ta oli osa meie elust. Ta isiksus ja pärand  elab igavesti meie südames ja  tema muusikas».

Ka Shankari tütred Norah Jones ja Anoushka Shankar on tuntud muusikud. Shankaril on kolm lapselast ja neli lapselapselast.

Shankar sai oma eluajal kolm Grammy auhinda. 1969. aastal esines ta kuulsal Woodstocki festivalil.

Shankar on mõjutanud ka lääne muusikuid. Ta mõjutas näiteks ansamblit The Beatles, kelle liikmetest George Harrison tegi Shankariga koostööd.

Shankari muusikast said inspiratsiooni ka sellised kuulsused nagu Philip Glass, John Coltrane, Jerry Garcia, John McLaughlin, Yehudi Menuhin, Zubin Mehta ja Andre Previn.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles