Video: Austraalia peaminister hoiatas maailmalõpu eest

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Julia Gillard
Julia Gillard Foto: SCANPIX

Austraalia peaminister Julia Gillard tegi videoesinemise, rääkides 21. detsembril väidetavalt saabuva maailmalõpu teemal.

Gillardi sõnul oli maiadel õigus, et saabub lõpp, edastab news.com.au.

«Head seni elus olevad austraallased. Saabub maailmalõpp. Maailmalõppu ei saabunud 1999. ja 2000. aasta vahetusel ega ka süsinikdioksiidi vähendamise seaduse jõustudes. Nüüd aga tundub, et maiade kalendri lõpp tähistab kõige seni kehtiva lõppu,» lausus Gillard.

Gillard jätkas teemat lihasööjate zombie`de ja põrgusaadikutega. Peaministri sõnul teeb valitsus kõik, et oma kodanikke maailmalõpu lähenedes kaitsta nii palju kui võimalik.

«Üks hea asi on maailmalõpus minu jaoks. Ma ei pea enam avalikkuses esinema,» muigas peaminister ning soovis kõigile õnnelikku olemist.

Gillardi sõnul oli tema videoesinemine paroodia maailmalõpu teemal.

Maailmas on samas palju neid, kes usuvad, et 21. detsembril 2012, mil maiade kalendri 5000 aasta pikkune tsükkel lõppeb, saabub ka maailmalõpp.

Maiade asjatundjate sõnul on 13. baktun küll maiade kalendri lõpp, kuid kalender algab siis uuesti algusest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles