Mutant Disco teeb kummarduse David Bowie ees

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ansambel Moonage Daydream
Ansambel Moonage Daydream Foto: Mutant Disco

Reedel, 17. aprillil esineb Von Krahlis peol Mutant Disco Soomest saabuv David Bowie tribuutansambel Moonage Daydream.

 

Enne neid esineb väikese akustilise soolokavaga Vaiko Eplik – ka tema mängib ja laulab David Bowie lugusid, neid, mis talle kõige rohkem on istunud ja mõnus ette kanda.

Bowie tribuutbändile Moonage Daydream, kus mängib muusikuid ansamblist Shadowplay ja Kauko Röyhkä bändist, valati vundament juba aastal 1983. See oli Stockholmi ja Helsingi vahelisel laevareisil, millel viibis suurem seltskond Bowie Göteborgi kontserdilt kodumaale sõitvaid gootikutte Soomest.

Laeva restoranis mängis tantsuks poolakatest bänd ja kui nad see trupp väiksele vaheajale läks, palusid igavlevad soomlased kas nad võiksid poolakate pillidel pisut mängida. Luba anti. Publik võttis nende monotoonse ja improviseeritud kava rõkates vastu, kapten kinkis neile esinemise järel pudeli šampanjat ning sündmusest sai esimene kord, kui Moonage Daydreami tulevased liikmed koos pilli mängisid.

Vahepealsetel aastatel on Moonage Daydreami liikmed erinevates koosseisudes mitmeid tribuutbände pidanud – näiteks Buzzcocksi tribuutgrupp The Pete and Shellyettes, Joy Divisioni tribuutgrupp Decades, Morrissey ja The Smithsi tribuutgrupp The Joneses.

Moonage Daydreamile aeti jalad alla aasta 2007 lõpus ja bändis mängivad Marko von Konow (laul, naturaalkitarr), Timo Vikkula (kitarr, klahvpillid), Paco Halonen (bass) ja Yrjö Knuuttila (trummid).

Eripalgelist tantsumuusikat – rocki, diskot, house’i, dubsteppi jne - valivad DJd Siim Nestor ja Rhythm Doctor.

 

Pidu algab kell 23:00 ning pilet maksab flaieriga 100 krooni ja ilma flaierita 175 krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles