Pildid: filmi «Vihmamees» režissöörilt on oodata uut põnevikku

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaader filmist «Hirmu jaht».
Kaader filmist «Hirmu jaht». Foto: promo

Kõige enam tuntust on toonud Barry Levinsonile film «Vihmamees» («Rainman»). See šedööver tõi režissöörile 21 nominatsiooni, millest 17 ta võitis ning 4 neist olid isegi Oscarid. Ta on üks kõige andekam režissöör oma põlvkonnast ning talle meeldib lahata oma filmides inimkonna probleeme alustades migratsioonist ning lõpetades poliitilise satiiriga.

Barry Levinsoni loov stiil on kergelt äratuntav - oma esimeses viieteistkümnes filmis kasutas ta näitlejat Ralph Tabakin'it, kas või väikses rollis, aga ta pidi seal olema. Režissöör pidas teda nimelt oma talismaniks.

Barry Levinson saavutas oma esialgse kuulsuse läbi autobiograafiliste Baltimore'i kangelaste tema filmides «Diner»,  «Tin men» ja «Avalon».

Oma hilisemas karjääris on režissööri paelunud dokumentaalide valmistamine. Sealt tuli ka idee tema värskeima trilleri «Hirmu laht» (The Bay) stsenaariumi jaoks, kus režissöör kujutab tegevustikku, mis põhineb reaalsündmustel väikelinnas Chesapeake'is.

Levinsoni üks lemmikuid loomingulisi võtteid on kasutada oma filmides reaalseid fakte. Seega, kasutades ära Ameerika progresseeruvat hirmu rannikureostusest, toob Levinson ekraanile suurepärase thrilleri inimhirmudest ning üllatab vaatajaid ettearvamatu lõpuga.

Thriller «Hirmu laht» esilinastub kinodes üle Eesti 4. jaanuaril.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles