Muusikaprodutsent Phil Spector mõisteti mõrvas süüdi

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Phil Spector
Phil Spector Foto: AFP / Scanpix

USA kohus mõistis legendaarse muusikaprodutsendi Phil Spectori süüdi teise astme mõrvas.

Kohtu sõnul lasi Spector oma Los Angeleses asuvas villas 2003. aastal maha näitlejanna Lana Clarksoni, edastab AFP.

Kohtuotsus 69-aastase Spectori  suhtes langetatakse 29. mail. Meest ähvardab 18 aastane  vanglakaristus.

Süüdistaja sõnul lasi muusikaprodutsent B-klassi filmides esinenud Clarksoni maha 2003. aasta 3. veebruari varahommikul. Paar oli kohtunud paar tundi varem Hollywoodis asuvas ööklubis, kus Clarkson töötas ettekandjana.

Kohtu andmetel oli Spector ka varem naiste suhtes, kes temaga suhelda ei soovinud, vägivalda kasutanud.  Viis naist tunnistasid kohtus, et produtsent oli neid relvaga ähvardanud.

Spectori endine autojuht tunnistas kohtus, et mõrvahommikul oli ta tööandja ilmunud uksele veriste käte ja relvaga. Autojuhi sõnul ütles Spector, et ta oli kellegi tapnud.

Spectori advokaadi väitel tegi Clarkson enesetapu. Spectatori kaitsjad rõhusid veel sellele, et mehe kätelt ega riietelt ei leitud jälgi tulistamisest.

Spector on sama juhtumi eest kohtu all olnud ka varem. Eelmine kohus lõppes 2007. aastal tulemusteta, kuna vandekohtunikud ei jõudnud kokkuleppele.

Spector on töötanud teiste seas näiteks The Beatlesi, Tina Turneri ja Ramonesiga. Lisaks on tema arendatud ka Wall of Sound helimüüritehnoloogia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles