Kristo Tomingas võitis mainekal kokteilivõistlusel kolmanda koha

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristo Tomingas võitis mainekal Marie Brizard IBS kokteilivõistlusel kolmanda koha
Kristo Tomingas võitis mainekal Marie Brizard IBS kokteilivõistlusel kolmanda koha Foto: Butterfly Lounge

Kristo Tomingas võitis mainekal Marie Brizard IBS kokteilivõistlusel kolmanda koha.

Butterfly Lounge’is töötav Kristo Tomingas jõudis eelmisel nädalal Marie Brizard’i kokteilivõistluse finaali ning tõi Eestisse kolmanda koha.

Alates 1982. aastast Bordeaux’s toimuv International Bartender Seminar on üks mainekamaid baarmenide võistlusi, millel sel aastal osales üle 30 esindaja erinevatest riikidest. Nende seas olid kohal USA, Vietnami, Jaapani ja Korea esindajad ning hulganisti eurooplasi. Võistluse võitis Portugali esindaja ja teise koha saavutas Prantsusmaa võistleja.

Kristo Tomingas: Pääsesin finaali tänu oma Citronelle nimelisele kokteilile, mis oli spetsiaalselt nende võistluste jaoks koostatud. Selle valmistamisel on arvestatud Eesti inimese maitset: kokteil on kergesti joodav ja toob erinevate koostisosade maitsed hästi esile.

Võistlus toimus kolmes voorus. Esmalt valiti 31st võistlejast välja 16 parimat, seejärel valiti poolfinaalis nende seast kuus finaali. Finaali pääsenud võistlejad said ülesande valmistada kokteil etteantud jookidest, mille nimistu oli võistlejatele üllatus.

Lisaks kangele alkoholile oli võimalus kasutada pikka nimistut Marie Brizard’i siirupeid ja likööre. Kokteili valmistamiseks oli aega 15 minutit. Kohtunikud hindasid kokteilivalmistamise tehnikat, kokteili välimust ja maitset.

Marie Brizard’i siirupeid ja kokteile importiva AS Valior müügijuht William Vesilinnu sõnul oli Kristo finaalipääsemine ootuspärane tänu tema väga laialdastele kogemustele ning kokteil Citronelle väga heale tasakaalustatusele. Kolmas koht on meeldiv üllatus ning tõestab Eesti baarmenide head taset.

Citronelle retsept:

2 Sidrunheina

1cl Monin Cucumber siirupit

1cl Marie Brizard Citron Vert siirupit

4cl Marie Brizard Apple likööri

3cl Gini

2cl Õunamahla

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles