Värsket Eesti muusikat: kuula siit Argo Valsi uut albumit!

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Argo Vals
Argo Vals Foto: Merli Antsmaa

Argo Valsi nimi on muusikuna nii pikalt juba kõlanud, et uudis ilmuvast debüütplaadist tundub esmalt isegi üllatusena. Samas ilmselt võib kindel olla, et see on seda oodatum ning jätkuna loomulikum. Argo on mänginud mitmetes bändides ning kirjutanud nii jazz-, indie-, kuid ka metal-muusika sugemetega lugusid.

Hetkel on ta tegev ansamblites Talamak, Animal Drama, Viljandi Guitar Trio, Rob Findel ning muidugi Argo Vals Band, vahendab Rada 7.

Lisaks on ta kirjutanud muusikat filmidele, telesaadetele ja tantsulavastustele, kuid teinud ka näiteks helikujunduse 2012 aasta Vabariigi Aastapäeva presidendi kätlemistseremooniale.

«Muusikat meeldib mulle kõige enam salvestada kodustes tingimustes. Esimesed sellelaadsed katsetused tegin aastal 2006. Esimese live-elektroonika kontserdi andsin aastal 2008,» kirjutab ta oma artistiprofiilis.

Suurteks inspiratsiooniallikateks on Argo nimetanud alternatiivse roki esindajaid Mew ja Radiohead, eksperimentaalset jazz-rühmitust Jaga Jazzist ja minimalistliku muusika esindajat Steve Reichi.

Ainult ja ainult täna on Rada 7 hea meel pakkuda enne ametlikku ilmumist kuulamiseks Argo Valsi oodatud debüütplaati «Tsihcier». Kuulamiseks vajuta siia.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles