Fotograaf Indrek Galetin kiskus Lassi paljaks

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fotograaf Indrek Galetin avab 22. mail Rotermanni kvartalis uue heategevusliku fotonäituse „Amour - Lemmikloomade eri“
Fotograaf Indrek Galetin avab 22. mail Rotermanni kvartalis uue heategevusliku fotonäituse „Amour - Lemmikloomade eri“ Foto: Indrek Galetin

Fotograaf Indrek Galetin avab 22. mail Rotermanni kvartalis uue heategevusliku fotonäituse «Amour - Lemmikloomade eri», kus piltidel see kord alasti Eesti tuntud inimesed hoopis koos lemmikloomadega.

Näitus on Rotermanni kvartalis üleval kaks nädalat. Kõik fotod pannakse koostöös Osta.ee´ga kaheks nädalaks oksjonile ja juba 20. juunil toimub restoranis Dominic oksjoni ametlik lõpetamine. Samal üritusel saab jälgida ka oksjoni kulgu ja anda viimaseid panuseid. Oksjoni müügitulu annetab Indrek kodutute loomade heaks.

Oma uue heategevusliku näitusega tahab Indrek Galetin juhtida inimeste tähelepanu sellele, et kõikidel loomadel pole elus hästi läinud, kuid tänu heade inimeste abile ja mõistvale suhtumisele saab nende elu paremaks muutuda.

Eelmise aasta veebruaris avas Indrek Galetin palju kõmu tekitanud fotonäituse «Amour - Vahet pole», kus paljud Eesti tuntud inimesed, sealhulgas Lenna Kuurmaa, Piret Järvis, Mari-Leen Kaselaan, Rolf Junior, Beatrice, Anu Saagim, Risto Kask, Karolin Kuusik jpt, lasid fotograafil end õilsa eesmärgi nimel alasti pildistada.

Kuu aega pärast näituse avamist pandi fotod oksjonile ja müügist saadud tulu, 123 000 krooni, annetas Indrek MTÜ Aids´i Ennetuskeskusele.

Enamik eelmisel näitusel osalenutest on nõusoleku andnud seegi kord ja Indreku sõnul on Eesti avaliku elu tegelaste huvi heategevuslikul eesmärgil koos loomaga pildile jäämise vastu üllatavalt suur. «Väga paljud, kes mulle aasta tagasi «Amour - Vahet pole» näitusel osalemisest ära ütlesid, on nüüd nõus,» rõõmustab Indrek.

Iga loom tahab elada kodus, kus teda armastatakse, kus tal on hoolivad pereliikmed, keda nende koju saabudes uksele tervitama joosta. Koduta loomadele suunatud heategevusliku fotonäitusega tahabki Indrek Galetin rõhutada probleemi ning selle lahendamiseks oma abikäe ulatada.

«Ainult raha-abi ei lahenda probleemi, olukorra lahendamiseks tuleb inimestel muuta oma suhtumist varjupaikadesse ja loomadesse ning seda ka väljaspool Tallinna,» tunneb Indrek muret nii loomade kui varjupaikade olukorra pärast.

Eestis on 9 varjupaika, neist enamike seisukord on tunduvalt kesisem kui Tallinna koduta loomade asutuses. Kuid ükspuha, kui heas seisukorras on varjupaik, on sealsed asukad alati tänulikud, kui nendega kas või jalutamas ja mängimas käiakse.

Indrek Galetini fotonäitust toetavad: Osta.ee, Rotermanni kvartal, restoran Dominic, Grenardi juveeliäri, RetroPrint, Casabella, Ilustuudio, Fitness.ee fotostuudio, ajakiri Lemmik, Freixenet, Raxxis Reklaamiagentuur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles