Pühaduse rüvetamine? Sõnajalad on pahased Onu Bella peale

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paar aastat tagasi esitles Onu Bella oma murrangulise tähendusega teost «Ma võtsin viina».
Paar aastat tagasi esitles Onu Bella oma murrangulise tähendusega teost «Ma võtsin viina». Foto: Sille Annuk

Sõnajalgade ja aktiivse muusikategemise üsna harvaks jätnud Igor Maasiku vahelt, keda vanasti tunti Onu Bella nime all, olevat läbi jooksnud must kass: miks ripub YouTube’is autoritelt luba küsimata Sõnajalgade lugu, millest Onu Bella tõlgenduses on saanud lorilaul?

Kauges minevikus, 1994. aastal, lindistas mänedžer Aarne Valmis koos Onu Bellaga jõulude eel kassetti, kuhu oli mahtunud ka jumalikku valgust jutlustavate Sõnajalgade laul «Elu tuul», kirjutba Õhtuleht.

«Et Sõnajalgadel oli just siis hiilgeaeg, jäime põnevuse ja väikese hirmugagi tulemust ootama: järsku oleme pahandusega hakkama saanud ja Jumala pojad ning tütred hakkavad möllama, sest lugu oli tõesti üks-ühele maha pandud? Kõige suurem erinevus oli sõna Jeesus häälduses, mis kostis Bella variandis ingliskeelselt,» meenutab Valmis, kuid nendib, et mingit möllu ei järgnenud, järgnes hoopis vaikus.

Nüüd, 18 aastat hiljem, seletavat Viivi ja Oleg Sõnajala poeg Mikk, et Youtube’i on ilmunud Onu Bella esituses laul «Sõnajalg», milles vanemate kunagine menupala on pööratud lorilauluks ja oma esialgse sisu täiesti minetanud.

Kuula ja avalda arvamust - kas sinu meelest on tegu pühaduse rüvetamisega?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles