Spordihoone muutus kunstisaaliks

Tea Raidsalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Spordihoone fuajees saab piltidel näha nii päkapikke kui kevadlilli.
Spordihoone fuajees saab piltidel näha nii päkapikke kui kevadlilli. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kahe nädala jooksul saab Viljandi spordihoone fuajees vaadata Viljandi lasteaialaste tööde näitust «Ma maalin, värvin, kleebin...».


Eile hommikupoolikul avatud näitus pakub valikut kõikide Viljandi lasteaedade laste aasta jooksul tehtud töödest. Välja on pandud nii joonistused kui laste meisterdatud asjad.



Sel aastal on esimest korda publiku ees Viljandi vaba waldorflasteaia mudilaste pildid.



Kevadist ühisnäitust korraldatakse viiendat korda ja teist aastat on võõrustaja Viljandi spordihoone.



Seekordse näituse pani kokku Karlssoni lasteaed. Selle juhataja Mare Paaveli sõnul on spordihoone väga hea koht, kus laste töid eksponeerida.


«Spordihoone on pikalt lahti ning lapsed, kes siin trennis käivad, saavad oma pilte vaatama tulla ja ka vanematel on võimalik pärast tööd läbi astuda,» põhjendas ta.



Juhataja hinnangul ootasid lapsed näitust pikisilmi.



«Lasime lastel ise valida, millist pilti nad sooviksid näitusele viia,» kõneles Paavel. «Oleme üritanud näitust kokku panna nii, et igalt lapselt oleks vähemalt üks töö.»



Välja on pandud üle 900 töö, millest osa on valmistanud lapsed ühiselt, nii et iga Viljandi lasteaialaps on sellel näitusel kindlasti esindatud.


Näitus jääb avatuks 26. aprillini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles