Kultuuriakadeemia peab muusikapidu

, korraldaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vanameister Jüri Arrak kuulab mitmesugust muusikat.
Vanameister Jüri Arrak kuulab mitmesugust muusikat. Foto: Peeter Langovits.

Ülestõusmispühadele järgnev muusikatriaadi nädal annab põhjust Viljandi kirikutesse argipäevalgi sisse astuda.


Homme kell 17 on Pauluse kirikus võimalik kuulata väga noori interpreete. Kontserdil «Nooruslik orel» istuvad väärika 140-aastase oreli pingile Tuuliki Jürjo, Jüri Goltsovi, Jaanus Torrimi ja Kristel Aeru oreliõpilased Narvast, Valgast, Pärnust ja Tallinnast. Oreli võimsatele helidele pakuvad kammerlikumat kõlakontrasti Viljandimaa muusikakoolide klaveriõpilased.



Pärast kontserti on muusikaõpetajad ja haridusjuhid oodatud kultuuriakadeemia peahoonesse, et koos koos kirikumuusikute ja vaimulikega arutleda oreliõppe jätkusuutlikkuse ning oreliõppurite motivatsiooni ja probleemide teemadel.



16. aprilli hommikupoolikul on Pauluse kirikusse õppima oodatud eelkõige muusikaõpetajad ja Viljandi koolide igas eas õpilased, kuid õhtupoolikul on teretulnud kõik huvilised.



Kell 10 tutvustab kirikumuusik Tuuliki Jürjo oma magistritöös käsitletud oreliõpetuse metoodikat. Tema lastele loodud orelipalu mängivad Narva oreliõpilased, autorilt on võimalik saada ka kirjalikke materjale.



Kell 12 stardib muhe muusikatund «Noa laev». Põltsamaa muusikakooli õpetaja Tuuli Jukk ja Valuoja kooli teine klass uurivad, kuidas see Vana Testamendi lugu võiks kõlada kirikus koos Orffi pillidel mängitava muusika ja heliimprovisatsioonidega.



Kell 14 tutvustab Georg Otsa nimelise Tallinna muusikakooli õpetaja Tõnu Laikre gümnasistidele eesti gospelmuusikat ning selle viljelejaid. Kõne alla tulevad ka gospelmuusika roll jumalateenistustel ning noorte võimalused kiriku muusikatöös kaasalöömisel.



Päeva Pauluses lõpetab kell 16 kunstnik Jüri Arrak, kes arutleb usu ja kunsti puutepunktide üle.



Seejärel on kõigil võimalik suunduda Jaani kirikusse, kus annavad kontserdi kultuuriakadeemia muusikaosakonna õppejõud. Oma meelishelindeid saavad kuulda nii levi-, pärimus- kui klassikalise kirikumuusika austajad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles