Staarisaatest lahkus Fredi Pärs

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Eesti otsib superstaari» finalisti
Fredi Pärsi teekond saates.
«Eesti otsib superstaari» finalisti Fredi Pärsi teekond saates. Foto: Jelena Rudi

«Eesti otsib superstaari» kuuendast finaalsaatest pidi lahkuma Fredi Pärs.

Jaak Joala laulud

Fredi Pärs, «Ausus» (Jaak Joala)  - 900 73 07

Mihkel Raud: Sinu esitus oli niisugune... stabiilne.

Maarja-Liis Ilus: Jäi liiga stabiilseks. Refräänis oleks tahtnud rohkem jõudu saada. Stabiilne. See, kas see on hea või halb, jääb televaatajate otsustada.

Mart Sander: Stabiilne on hea! Laulja peab alati stabiilselt hea olema. Selles laulus oli ausus. Selline staari teesklev laulja on nagu siga sadulaga, sa lähed seda ainult korraks vaatama.

Toomas Kolk, «Suveöö» (Jaak Joala) - 900 73 03

Maarja: Võibolla ideaalis oleks võinud kergemalt sellele loole läheneda. Mingi kangus kammitses sind. Lauldes oli nagu mingisugune poos. Minu jaoks ei olnud see esitus orgaaniline.

Mart: Kuni viimase kolme sekundini oli päris hea, kuid siis tegid laulja halvima vea ja hingasid sisse sõna keskel. Sellega läks sõnade mõte kaduma. Sellist asja teevad ainult lasteaialapsed kuskil jõulupeol. Nii ei saa.

Mihkel: Jumala tore oli! Aitäh.

Elina Born, «Nii kokku me ei saagi eal» (Jaak Joala)  - 900 73 10

Mart: Sama asi, mis Toomasel... Miks kõik ohverdavad sõnade mõtte, hingates sõna keskel, et võimalikult pikka nooti hoida? Jumala eest, see pole üldse tähtis.

Mihkel: Elina, sinu vanemad on täna publikus? Aplaus neile!

Maarja: Lähenesid meloodiale väga ilusti ja laulsid väga ilusti. See sobis sulle väga hästi, loodetavasti saame kunagi seda laulu sinu esituses täispikkuses kuulda.

Rasmus Rändvee, «Unustuse jõel» (Jaak Joala) - 900 73 05

Mihkel: Minu mõtted on postiivsed täna sinu lauluga seoses. Väga tore etteaste, sa oled väga lavageeniline ja mulle väga meeldis su etteaste.

Maarja: Kui Mart siin noris eelnevalt pauside üle, siis sinu pausid just kandsid ja olid hästi võetud. Meeldis, et sinu hääl oli erinev Jaak Joala häälest, mis andis loole teistmoodi ja kihvti kõla.

Mart: Jaak Joala ei reetnud kunagi kehakeelega, et ta läks närvi või et midagi oli valesti. Sinu kehakeel just räägib sellest. Edaspidi õpi neid seda välja näitama. Aga kõrget nooti ehk kulminatsiooni ei tohi ära jätta laulust! See on selle laulu süda! Miks sa selle ära jätsid?

Karl-Erik Taukar, «Vildist kübar» (Jaak Joala) - 900 73 09

Maarja: See oli sinu esitustest pisut teistsugune. Oleme harjunud sind nägema laval liikumas, kuid nüüd olid veidi stoiline, võibolla veidi kramplik. Aga tehniliselt suurepärane.

Mart: Sinu puhul oleme pidevalt hinnanud seda intelligentset ja tarka esinemist. Aga see võib olla veidi steriilne. Praegu olid natuke selle piiri peal.

Mihkel: Olen natuke Maarja ja Mardiga ühte meelt. Aga kuna tegu oli kohustusliku vooruga ja isegi kui Joala võib sulle meeldida, ei pruugi need laulud sulle sobida. Korralik sooritus oli, aga võibolla mitte parim. Aga ootan järgmist vooru, kus saite ise loo valida.

Rokiklassika

Fredi Pärs, «Whole Lotta Love» (Led Zeppelin)

Mart: Tulid meelde Mihkli viited, kuidas dresseeritud loomad peavad midagi tegema...

Mihkel: Kui ma kuulsin, et otsustasid selle laulu valida, olin väga rõõmus ja lootsin, et siit tuleb midagi ägedat. Aga kuidagi kentsakalt mõjus see mulle. Boybandi mulje tekkis.

Maarja: Kui oleme eelnevalt näinud seda, et kui mängu tulevad tantsuliigutused, siis vokaalne pool kannatab. Üllatas meeldivalt, et sind need ei seganud. Suur aitäh, et laulsid nii puhtalt.

Toomas Kolk, «Holy Diver» (Dio)

Mihkel: Eks ta nüüd «Tujurikkuja» sketš oli, aga täitsa vahva selline.

Maarja: Meeldis, et kui tuli otsus, et nüüd ma hüppan, siis sa ka hüppasid. Natuke valmistas pettumuse, et bänd oli väga vali ja minuni jõudsid kriisked, aga seda, mida sa salmi juures laulsid, pean kodus üle kuulama.

Mart: Ma usun, et meil tuleb ette tulevikus ühiseid esinemisi, aga ära selle lauluga küll minu juurde tule. Tunneksin end nagu Anu Saagim rahvatantsupeol. Kuidas seda muusikat üldse tõsiselt esitada saab? Sinu esituses oli see tegelikult täitsa lõbus.

Elina Born, «Poison» (Alice Cooper)

Maarja: Mulle see lugu väga ei meeldi, aga tänu sinu esitusele hakkas nüüd natuke rohkem meeldima.

Mart: See tuli tunduvalt vabamalt ja paremini kui see laul, millega sa esimeses voorus minu jaoks natuke nõrgaks jäid.

Mihkel: Minu jaoks saab see hetk, millal sa pead saatest lahkuma, olema väga kurb. Sa väga meeldid mulle. Pärast seda esitust on mul on tunne, et see hetk on väga lähedal. Mul on väga kahju.

Rasmus Rändvee, «Come Together» (The Beatles)

Mart: Sina oled artist, keda tuleb kohutavalt täpselt doseerida. Kui näeme sind nädalas mitu korda erinevate lauludega, mõjud väga värskendavalt. Aga ma ei tea, kas suudaksin sind viis laulu järjest kuulata. Samas tänane esitus oli väga eriline ja polnud sugugi igav.

Mihkel: Esimene number, millele olen nõus kahe käega alla kirjutama. Meeldis vaadata, kuidas bänd mängis tajutavalt suurema lustiga koos sinuga kui siiamani. Väga tubli, Rasmus, väga hea oli.

Maarja: Sinu puhul on väga oluline stabiilsus läbi saadete. Mõlemad lood täna väga isikupäraselt esitatud. Aitäh sulle selle värskuse eest.

Karl-Erik Taukar, «I Want It All» (Queen)

Mihkel: Noo, Taukar! Kitarr on nagu kärbik - kui see on mehel käes, on mees oluliselt tõsiseltvõetavam. Panin rokivoorule suuri ootusi ja sa ei valmistanud pettumust. Väga hea tooniga kitarrimäng, väga kihvtid kõrged noodid, väga tugev.

Maarja: Meeldis see, et siin oli kõik olemas, mis eelmises etteastes puudu jäi. Nägin jälle seda lahedat Taukarit, kes laval rokib ja naudib esinemist.

Mart: Sa laulsid väga hästi praegu. Unustame selle jubeda vildist kübara ja oleme sõbrad jälle.

Hea lugeja, jaga muljeid - kelle esitus meeldis sulle enim? Kes valmistas pettumuse?

«Eesti otsib superstaari» otsesaade on TV3 eetris pühapäeviti kell 20.30.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles