Eesti Koolimiss 2012 on Liina Baranova

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Konkursi Eesti Koolimiss 2012 esikolmik - Liina Baranova (keskel), Hanna Brita Luts (1. printsess) ja Sandra Ude (2. printsess, paremal)
Konkursi Eesti Koolimiss 2012 esikolmik - Liina Baranova (keskel), Hanna Brita Luts (1. printsess) ja Sandra Ude (2. printsess, paremal) Foto: Kutt Niinepuu / MTÜ Eesti Koolimiss

Laupäeval noorte infomessi Teeviit pealaval toimunud üleriigilise koolinoorte ilukonkursi superfinaalis pälvis Eesti Koolimissi tiitli 1995. aastal sündunud Liina Baranova Tallinna Tõnismäe Reaalkoolist. Esimeseks printsessiks pärjati Hanna Brita Luts Jakob Westholmi Gümnaasiumist ja teiseks printsessiks Sandra Ude Tallinna Tööstushariduskeskusest.

Publikulemmiku tiitli pälvis Ada-Marie Nelke Tabasalu Ühisgünaasiumist. Seitsmendat korda peetud konkursi võistluslavale astus 23 koolimissi vanuses 15-19 eluaastat. Konkursi Eesti Koolimiss 2012 suure lõppvõistluse avas sisuka avakõnega konkursi patroon Kristiina Ojuland.

Korraldajad olid teinud konkursi ülesehituses muudatusi selliselt, et tüdrukud saaksid ennast tutvustada võimalikult hästi ja esiltleda tugevamaid oskuseid. Konkursi peakorraldaja Helen Kuusmaa selgitab: «Asendasime varem traditsiooniks saanud aeroobikavooru moodsa tantsulise Vogue-vooruga, kus oli võimalik hinnata tüdrukute rütmitaju ja kaamerale poseerimisokust. Teises voorus ehk talendivoorus näitasid tüdrukud seda, mida nad kõige paremini oskavad, igaühel oli võimalus tutvustada just oma kõige tugevamaid külgi. Endise õhtukleidivooru asendasime sel aastal piduliku kleidivooruga, selles voorus esitasid tüdrukutele küsimusi žüriiliikmed».

Liina Baranova: «Võit tuli mulle suure suure üllatusena, sest ma ise ei arva, et 166 cm pikkusena väga missikasvu oleksin. Suhtlen vabalt vene, eesti ja inglise keeles ja kuna minu hobiks on tantsimine, siis talendivoorus otsustasin koos partneriga esitada Ukraina tantsu. Piduliku vooru kleidi valisime poest emaga koos. Kuidagi eriliselt ma koolimissi võistluseks ei valmistunud, harjutasin nii Vogue kui talendivooru kava nagu arvatavasti ka kõik teised tüdrukud. Igatahes olen ma väga õnnelik!».

Žürii esinaine, Miss Estonia 1989 Cathy (Korju) Tullkvist: «Mul on väga hea meel, et Eesti koolitüdrukutel on missivõistluste heade tavade järgi korraldatud üleriigilise mastaabiga suur ja noortepärane ilukonkurss. Ajal, mil Miss Estonia valimine ei ole juba aastaid kahjuks avaiik suursündmus, hoiavad noored missivalimise häid traditsioone elus ja au sees. Tore uuendus oli sel aastal lõppvõistlusel ka see, et pärjatud Eesti Koolimissid osalesid žürii koosseisus. Loodan, et Liina Baranova, printsessid ja ka teised žüriile silmajäänud tüdrukud saavad palju häid ja professionaalseid pakkumisi ning võidetud tiitlid aitavad neil elus paremini läbi lüüa».

Eesti Koolimiss 2012 žüriisse kuulusid lisaks žürii esinaisele Katrin Rannaväli (E.M.A. Model Management), Victoria Kass (V Managemen), Gelia Landes (Evita Agentuur), Tiina Jantson (Sixtina), Aimar Karu (Eesti Iluteeninduse rahvusvaheline erakool), Joel Juht (JJ-Street tantsukool), Leanika Bauman (Eesti Koolimiss 2008) ja Janela Peterson (Eesti Koolimiss 2011). Punktide arvutamist kontrollis Indrek Veso advokaadibüroost Magnusson.

Esmakordselt oli igal kohtunikul võimalus välja anda ka eriauhind ning ettevõtteid ja agentuure esindavad žüriiliikmed seda võimalust ka kasutasid. Erinevaid temaatilisi missivõistluseid korraldav Tiina Jantson lubas omalt poolt teha vähemalt kolmele tüdrukule pakkumise osaleda mõnel mainekal maailmavõistlusel.

Eesti Koolimissi konkursi korraldaja on MTÜ Eesti Koolimiss koostöös heade partneritega: Teeviit, E&T, Reval Kondiiter, Lahe Roos, A.Le Coq (Aura), Segafredo, Eesti Iluteeninduse Erakool, Sim Salong, JJ-Street, Sixtina, Panda International, Grillium, Citygolf, Fullnet, advokaadibüroo Magnusson ja Secret Service. Konkursi korraldamist toetab Tallinna Spordi- ja Noorsooamet.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles