Jaak Aaviksoo jättis püssi laskmise sõduritele

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aaviksoo loodab, et Iraagi missiooni pikendatakse viimast korda
Aaviksoo loodab, et Iraagi missiooni pikendatakse viimast korda Foto: TV3

Laupäevases Kanal 2 saates «Üks päev» käis kaitseminister Jaak Aaviksoo Männiku lasketiirus, rääkis ajakirjanikega ja kohtus kümnete inimestega, kuigi mehel oli ka aega abikaasaga lõunatamiseks.

Ministri päev algab hommikul tööpostil ja kell 9 kohtus ta Ilmar Raagi ja Raul Rebasega, et rääkida kübersõja meediapoolest. Nii andsidki meediateoreetikud talle nõu ja analüüsisid toimunut, toimuvat ja loomulikult ka tulevikku.

Kabinetti ta eriti muutnud pole – see on selline nagu Jürgen Ligi poolt jäetud.

Pärast esimest kohtumist tuli kohe teine – Afganistani kaitseministriga. Enne seda kohtumist oli veidi segadust, sest polnud päris täpselt teada, kus nad kätlema peaks.

Kohtumise järel algas aga pressikonverents ja sinna olid saabunud isegi suuremate välisuudisteagentuuride esindajad.

Seejärel sai Aaviksoo veidi puhata ja jagas olulistele paberitele allkirju, kuid paus polnud pikk ja kohe hakati ministrile rääkima, mis tulevik kohtumiste osas toob.

Õnneks leidis mees päevakavast väikese augu ja sai abikaasaga lõunale minna – naine elab üldiselt Tartus, sest pere kodu on ikka seal.

«Söögitegemisega on nii, et oleme hõivatud inimesed ja viimasel ajal on tulnud väljaspool kodu süüa,» rääkis ta.

Kõhu täitmise järel kohtus Aaviksoo välisminister Urmas Paetiga ja selle jutuajamise järel läks minister Männiku lasketiiru.

«Eks igal ametil on oma võlu ja valu,» võrdles kunagine rektor oma endist ja praegust ametist. «Mõlemad on suured ja kirjud organisatsioonid, kuid akadeemiline vabadus ja võimalus uusi asju teada saada on midagi, mis on mulle hingelähedane.»

«Mõlemas ametis on tähtis olulist mitteolulisest eristada ja aru saada, mida on võimalik teha,» lisas ta.

Lasketiirus uuris Aaviksoo Eestis kasutatavaid relvi ja ta võis ise ka näpud püssirohuseks teha, kuid sellest võimalusest ta loobus. Demonstratsiooni jälgis ta aga küll, kuigi relvi ta telekaamera ees kätte võtta ei soovinud.

«Pikali üllatusest ei kukkunud, kuid tundub, et relvi näidati uhkusega ja nad on rahul, ma arvan, et see on oluline,» analüüsis Aaviksoo.

Tulistamise järel sõitis mees Toompeale erakonnakaaslastega kohtuma ning siis ametlikule õhtusöögile Afganistani ministriga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles