Rappija Jack põgenes Austraaliasse?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Londoni Docklandsis East Endi muuseumis avatud näitus «The Illustrated Police News», mis käsitleb Rappija Jacki teemat
Londoni Docklandsis East Endi muuseumis avatud näitus «The Illustrated Police News», mis käsitleb Rappija Jacki teemat Foto: AP / Scanpix

Suurbritannia pealinnas Londonis üle 120 aasta tagasi prostituute mõrvanud Rappija Jackina tuntud isiku identiteet on siiani välja selgitamata.

Aastate jooksul on välja käidud mitmeid teooriaid, kes ta olla võis ja kuhu ta kadus, edastab news.com.au.

Kõige värskema teooria kohaselt põgenes Rappija Jack pärast prostituutide mõrvu Austraaliasse.

Austraalia akadeemikut Geoff Crawfordi hakkas selle mõrvari lugu huvitama kümme aastat tagasi.

Pärast pikaajalist uuringut jõudis Crawford järeldusele, et Rappija Jack elas hiljem Austraalias Melbourne´is.

Umbes aasta eest sattusid teadlase kätte dokumendid, mille kohaselt Rappija Jack võib olla Melbourne`is elanud Frederick Bailey Deemingi nimeline mees.

Crawford võrdles Deemingi poolt Austraalias korda saadetud kuritegude käekirja Rappija Jacki omaga ning leidis mitmeid sarnasusi.

«Näiteks tappis Deeming oma kolmanda naise samasugusel viisil nagu Rappija Jack ning lõikas ta organeid välja,» selgitas uurija.

Crawfordi andmetel on ka Rappija Jacki ja Deemingi isikukirjeldustes sarnasusi.

Crawford külastas möödunud aastal Londonis paiku, kus Rappija Jack 1888. – 1891. aastal tegutses ja 11 prostituuti mõrvas.

Teadlane külastas ka Rainhilli nimelist küla, kus Deeming enne Austraaliasse kolimist elas.

Teadlane käis ka Deemingi endises elukohas Dinham Villas. Pärast mehe teadmata suunas lahkumist leiti ta naise ja laste jäänused, mis olid maetud köögipõranda alla.

Crawfordi sõnul on ta kindel, et Deeming on Rappija Jack, kuid ta vajab oma teooria ametlikuks tõestamiseks veel kindlamat materjali.

Teadlase sõnul sooviks ta lasta Melbourne`i surnuaiale maetud Deemingi jäänused üles kaevata ning neile DNA-test teha, tegemaks kindlaks, kas see kattub Rappija Jacki poolt kirjutatud kirjadelt saadud DNAga.

Rappija Jackina tuntud isik tegutses Londoni East Endi linnajaos Whitechapelis, tappes prostituute. Ta lõikas nad lõhki ning eemaldas oma ohvritelt organeid. 


Tapjana välja pakutud väga erinevaid isikuid.

Arvatakse, et Rappija oli kuninglikust soost ja arst, sest ta kirurgioskused olid laitmatud ning ta lõikas organid välja väga oskuslikult.

Ta kasutas ohvrite otsimiseks pimedaid kohti, vahel ka mängis klienti, et ohver kätte saada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles