Anneli mäng takerdus ajaloo juures

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Targem kui 5b.
Targem kui 5b. Foto: TV3

Laupäevaõhtuses TV3 saates «Targem kui 5.b» jahtis miljonivõitu ajakirjanik Anneli.

1. Esimese klassi loodusõpetus: kuhu läheb suurem osa Eesti kahepaikseist talvituma? Mängija teadis, et nad talvituvad veekogu põhjamudas.

2. Teise klassi emakeel: nimetage eesti keelele võõrad tähed. Anneli ütles, et need on c, f, q, š, z, ž, x, y ja w.

3. Kolmanda klassi kirjandus: kes on raamatute «Vana aja lood», «Kaltsutitt ja puuhobune» ning «Nukuraamat» autor? Mängija otsustas spikerdada pinginaaber Laura Greetelt, kes pakkus autoriks Tiia Toometit. See oli õige vastus.

4. Teise klassi matemaatika: ühes karbis on 12 punast ja 5 kollast küünalt, teises karbis on 4 punast ja 9 kollast küünalt. Mitu küünalt on esimese karbis tohkem kui teises? Anneli arvutas, et esimeses karbis on neli küünalt rohkem.

5. Kolmanda klassi inglise keel: millises sõnas on õigekirjaviga: a) bookcase, b) execicse, c) country. Mängija valis variandi b, mis oli õige.

6. Esimese klassi muusika: kes on «Lastesümfoonia» autor, kas Joseph Haydn, Leopold Mozart või Wolfgang Amadeus Mozart? Anneli otsustas piiluda Kasparilt, kes valis variandi b. Anneli vastaski b, mis oli õige.

7. Viienda klassi emakeel: missuguses arvus ja käändes on sõna «koolini»? Mängija teadis, et arv on ainsus ja kääne on rajav.

8. Neljanda klassi inimeseõpetus: milliseid rakke on veres kõige rohkem? Anneli arvas õigesti, et need on punased verelibled.

9. Viienda klassi ajalugu: millal toimus üleminek küttimiselt ja koriluselt maaviljelusele ja karjakasvatamisele?

Anneli polnud vastuses kindel ja võttis 50 000 krooni välja. Õigevastus oleks olnud kiviaja lõpp.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles