«Tegelikult on Tais valgel tööle saamine üsna nullilähedane, sest siin on lihtsalt kohalik nii au sees ja valgest mõeldakse kui rahakottidest,» alustab Albers Õhtulehe blogipostituses.
Siiski, on Mari-Leen Eestist õpitud tarkused kenasti Taimaal ära kasutada osanud ning neid tublilt rakendanud - ärakasutamata ärinišiks peab Täpp kokteilivalmistuskunsti.
Täpi sõber Joy, kes peab kohalikku külalistemaja, ei tea midagi kokteilide valmistamisest, kuid ühel õhtul kutsus ta sõbranna enda manu, et see oma aastatepikkust vägijoogi hingeelu tundmaõppimist ka võhikutest tailastega jagaks.
«Ühel õhtul kutsus Joy mu enda juurde, olles varunud hulgaliselt alkoholi ja palus mul teha antud komponentide kohta kokteilinimekiri. Panin kirja 15 kõige tuntumat kokteili (Gin Tonic, Bloody Mary, Cosmopolitan, Moijto, Margarita jne) ja asusin siis õpetama, kuidas neid valmistatakse,» muljetab Täpp.
«Kohalikud ise eriti alkoholi ei tarbi, kuid Joy käskis neil kokteile proovida - nad olid näost kanged: «nii palju alkoholi»,» kirjutab Albers.
«Kuigi Eestis saaksin ma sellise koolitusõhtu eest ilmselt rohkem raha kui siin, siis siin korvas selle hinnavahe tore seltskond ja lõbus õhtu. Joy lubas mulle vastutasuks õpetada kuidas mõningaid Tai sööke tehakse,» on Täpp lõpuks siiski rahul.
Tipi ja Täpi imelise maailma võrratutest lugudest loe lähemalt siit.