Marten Kuningas läks Tartu Ülikooli prestiižse staatuse pärast

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Vanemuise kontserdimajas toimus PÖFFi raames Eriti heade filmide muusika kontsert «Lust For Life». Laval astusid üles Lenna Kuurmaa, Mihkel Raud ja Marten Kuningas.
Tartu Vanemuise kontserdimajas toimus PÖFFi raames Eriti heade filmide muusika kontsert «Lust For Life». Laval astusid üles Lenna Kuurmaa, Mihkel Raud ja Marten Kuningas. Foto: Kerli Kurvits

Saatest «Eesti otsib superstaari» laiemale avalikkusele tuntuks saanud Marten Kuningas astub üles tänavu juba üheksateistkümnendat korda toimuval noorte infomessil Teeviit. Fännidel avaneb võimalus Martenilt ka autogramme koguda.

Teeviit, kui noortele suunatud infomess, uuris Martenilt tema koolipõlve kohta ning kuidas ta ülikooli õpinguteni jõudis.

«Kui ma keskkoolis käisin, oli elementaarne, et edasi tuleb minna ülikooli. Seda eeldasid õpetajad, perekond ning üldse kogu ühiskond näis peegeldavat sellist suhtumist,» mäletab Marten.

«Ajakirjanduse vastu mul tegelikult tõsine huvi puudus, aga kuna meil olid meedia tunnid, kus tuli täita ülesandeid, mis osalt rahuldasid minu komejandivajadusi, siis ilmselt tuli sealt see otsustav tõuge. «Ajakirjandus» -  selles sõnas kaikus mingisugune uhke asjalikkus, mis mind paelus. Need tahud kokku seotuna manasid mu teadvusse kujundi, mille poole pidin iga hinna eest pürgima,» rääkis Marten.

Tartu Ülikooli valis Marten õpinguteks just sel põhjusel, et hakkas 14aastasena Tartus vennal külas käima, kes seal juba ees õppis, ning sulandus ajapikku tema sõprade ringi, sealsesse elusse, naljadesse ja pidudesse.

«Tartus elamine ja õppimine sai kinnisideeks ning kui mind lõpuks sinna vastu võeti, hakkasin elama oma teist tudengipõlve. Kuna mulle oli tol ajal oluline prestiiž ja edu (kas või näiline), siis rääkis Tartu Ülikooli kasuks ka staatus, mis kaasnes Eesti kuulsaimas ülikoolis õppimisega.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles