Paides etendub homme muusikal

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Muusikal «Juukselakk»
Muusikal «Juukselakk» Foto: AFP / Scanpix

Homme kell 18 esitab MTÜ Kungla muusikalitrupp Paide Kultuurikeskuses muusikali «Juukselakk».


Muusikali Juukselakk muusika autor on Marc Shaiman, sõnade autor Scott Wittman. Muusikali on tõlkinud eesti keelde Siiri Põldsaar ning lavale toonud koos Reet Laanoja ning endiste ja praeguste Valga Gümnaasiumi õpilastega, ehk MTÜ Kungla muusikakatrupiga
Muusikali tegevus toimub 1962. aastal Baltimore'i linnas, kus ülekaaluline teismeline Tracy (Karmen Rõivassepp) ei soovi muud kui saada kuulsaks tantsijaks populaarses telesaates The Corny Collins Show ja võita saate tähe Link'i (Imre Õunapuu) süda.

Imekombel õnnestubki Tracyl saatesse pääseda ja saab üleöö kuulsaks. Kuid mõistab peagi, et kulisside taga toimuv pole üldse nii ilus kui talle televaatajana on tundunud. Telejaama juhataja Velma von Tussel (Sirli Solo) tõrjub mustanahalised saatest välja, kes aga Tracy julgustusel otsustavad selle peale tänavale protestima minna.
Tracy koos oma ema Ednaga (Raido Rätsep) marsib nendega koos. Selliselt saab Trasylst tagaotsitav. Järgmisel päeval toimuval «Miss Juukselakk» võistlusel tekitab Tracy oma ema, isa ja sõpradega sellise kaose, mille tagajärjeks integreeruvad mustad ja valged noored.
Nagu ikka on muusikalis palju armastust, hoogsaid tantse ja laule ning loomuliult võidab hea kurja.

Muusikalile lisab omakorda väärtust ajalooline taust, esimese noortele suunatud popmuusikastiili rock'n'rolli ja 40.ndatest pärit bigbändimuusika ja laulud, Elvise aegsed tantsusammud ja palju muud. Etenduses on püütud tabada ajastut muusikas, käitumiskultuuris ja riietustes, mis on õmmeldud just nimelt 1956 - 1964 aasta lõikelehtede abil.
Pääsmed hinnaga 50 krooni on müügil Paide Kultuurikeskuse eelmüügikassas 3849135. (JT)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles