Vaata politsei videoid kokaiinileiust skandaalseilt jalgpallureilt!

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tauno Laasme
Tauno Laasme Foto: Reporter

Keskkriminaalpolitsei alustas sel suvel jälgimisoperatsiooniga, milles tunti huvi grupi meeste vastu, kelle tegevuse kohta laekus palju vihjeid, mille alusel oli kahtlust arvata, et tegeleti kalli narkoaine, kokaiini, turustamisega.

Keskkriminaalpolitsei narkotalituse juht Veiko Germann: Antud juhtumiga tegelesime juba käesoleva aasta suve lõpust ja päädis see siis 9. novembril, kui pidasime kinni Tallinna linnas kaks isikut, kelle juurest siis hiljem läbiotsimisel leidsime autost suuremal hulgal kokaiini ning seoses sellega pidasime kinni veel ühe inimese, kelle valdusest leidsime samuti kokaiini, Lisaks leidsime ka kolmanda isiku elukohast pakendatud suures koguses kokaiini.

Politsei võttis kinni viis isikut, kelle nimed ja näod on juba meedias välja toodud

Vahi alla on võetud 27-aastane Nõmme Kalju jalgpalliklubi ründaja Oliver Konsa ja endised Nõmme Kalju jalgpallurid 38-aastane Tauno Laasme ja 25-aastane Norman Kägo. Lisaks on kinni peetud 37-aastane Peeter ja 40-aastane Peeter.

Tauno Laasme on politseile juba vana tuttav

2008. aastal mõisteti ta narkokuriteo eest vangi ja uue kuriteo pani ta toime ajal, mil ta oli vanglast ennetähtaegselt vabastatud.

Keskkriminaalpolitsei narkoosakonna juht Veiko Germann: Kolm isikut pidasime kinni reedel ja kaks ülejäänud isikut paar päeva hiljem, esmaspäeval. Samamoodi on kaht isikut varem narkootiliste ainete käitlemise eest karistatud. 

Meeste tegevus oli küllaltki konspireeritud ja nende tuvastamisel tuli teha operatiivset tuvastamistööd

Antud isikute tegevuse kohta saab öelda, et nad olid väga organiseeritud narkootilise aine müümisel, kuna nende kinnipidamisel leitud narkootiline aine oli juba korralikult pakendatud doosidesse. Samuti korteri läbiotsimisel leitud aine oli osaliselt pakendatud. Kõik kahtlusalused olid omavahel tuttavad.

Seda, kes oli grupi liider, peab selgitama uurimine. Viimasel ajal diskorina töötanud Tauno Laasme pillav elustiil oli teada paljudele.

Veiko Germann: Narkokuriteos kahtlustatavate kinnipidamised koos eriüksusega läksid libedalt, vaid üks mees tegi trikke.

Ühe kinnipeetavaga esines probleeme, kes üritas põgeneda, kuid õnneks meie eriüksus, kes neid kinni pidas, oli väga osav ja sai oma tööga suurepäraselt hakkama.

Kui kaua müügitegevus võis kesta, peab selgeks saama kohtupidamise alguseks, kuid selge oli kindlasti see, et pakendatud kogused olid mõeldud müügiks.

Veiko Germann: Kinnipidamine toimus vahetult enne müügitegevust ehk siis hetkel, kui ühe isiku käest taheti osta, aga ei jõutud veel üle anda antud kogust ainet.

Praegu on vahi all viis meest, kuid kas nende kahtlustatavate ring võib laieneda?

Kokaiin on Eesti turul olevatest narkoainetest kahtlemata kõige kallimaid, Tänaval on tema grammi hind saja euro ringis. Seda tuuakse Eestisse sisse Hollandist ja Hispaaniast, samuti ka Leedust ja Venemaalt. Euroopasse tuuakse kokaiin Lõuna-Ameerikast.

Kas mures peaks olema ka need, kes ülalloetletud tegelastelt narkoainet ostsid?

Ilmselt küll, sest uurimine vältas pikalt ja arvatavasti kuulati pealt ka telefone.

See kõik sõltub sellest, kui palju antud ostja on kunagi selle kahtlustatava käest ostnud. Kui ta on ostnud suures koguses ehk siis koguses, mis tekitab narkojoobe kümnele inimesele või enamale, siis on tal kindlasti võimalik sattuda kriminaalkorras kahtlustatavaks.

Kui on ostetud vaid enda tarbeks, siis on teda võimalik karistada väärteomenetluse korras.

Karistus suures koguses narkootilise aine omamise eest võib olla kuni 15 aastat.

Vaata politsei videoid skandaalsetelt jalgpalluritelt kokaiini leidmisest!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles