Galerii: täna esilinastub ulmeseiklus «Jumper» («Hüppaja»)

Eger Ninn
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaader filmist «Jumper» («Hüppaja»)
Kaader filmist «Jumper» («Hüppaja») Foto: outnow.ch

Täna esilinastub Eesti kinos eriefektidega vürtsitatud haarav ulmeseiklus «Jumper» («Hüppaja»).

David Rice (Hayden Christensen) on nautinud kogu elu täielikku vabadust. Soovi korral võib ta teleporteeruda ükskõik millisesse paika maailmas, Rooma Colosseumi varemetest Kairo püramiidide juurde, süüa õhtust Pariisis, magustoitu aga juba Tokios.

Suur on tema üllatus, kui ta kohtab esmakordselt Griffinit (Jamie Bell), kes omab samasuguseid võimeid. David saab teada, et tänu oma geneetilisele anomaaliale on ta üks nn. Hüppajatest, kes on kõik sattunud surmaohtu tänu salaorganisatsioonile, mille liikmed on andnud vande tappa viimne kui üks neist. Algab tagaajamine, mis viib ümber maailma ning mille käigus saab Davidist võti võitluses, mis on kestnud läbi ajastute.

Filmi lavastas Doug Liman, kaasa teevad veel ka Rachel Bilson, Samuel L. Jackson, Diane Lane, Michael Rooker, AnnaSophia Robb ja Max Thieriot.

Film põhineb Steven Gouldi ulmeromaanil, mille vormisid stsenaariumiks David S. Goyer, Jim Uhls ja Simon Kinberg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles