Galerii: täna esilinastub «Sweeney Todd: The Demon Barber Of Fleet Street»

Eger Ninn
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Johnny Depp ja Helena Bonham Carter filmis  «Sweeney Todd»
Johnny Depp ja Helena Bonham Carter filmis «Sweeney Todd» Foto: outnow.ch

Alates tänasest on võimalik Eesti kinodes näha neljale Kuldgloobusele kandideerinud muusikali «Sweeney Todd: The Demon Barber Of Fleet Street» («Sweeney Todd: Fleet Streeti deemonlik habemeajaja»).

Juuksur Benjamin Barkeril (Johnny Depp) oli armastav naine ja kena tütar. Kuni päevani, mil ta mõisteti süüdi kuriteos, mida mees polnud toime pannud, ning pagendati igaveseks.

15 aastat hiljem naaseb ta Londonisse Sweeney Toddina, meisterliku habemeajajana, kelle suurimaks sooviks on maksta kätte kohtunik Turpinile (Alan Rickman) ning tolle ustavale käsilasele Beadle Bamfordile (Timothy Spall), kes olid kõigi tema kannatuste põhjustajaks. Ent neid, kes saavad tunda Sweeney Toddi habemenuga, on teisigi.

Verejanulise plaani elluviimisel on talle oluliseks abiliseks Nellie Lovett (Helena Bonham Carter), kelle pirukaäri hakkab õitsema pärast seda, kui Sweeney oma töökoja käima paneb. Eriti kiidetakse pirukates leiduvat mahlast liha…

Tegemist on Stephen Sondheimi samanimelise menumuusikali sünge ekraniseeringuga, mille lavastajaks vanameister Tim Burton. ning nimiosas Johnny Depp (”Kariibi mere piraadid”). Filmis teeb veel kaasa ka Boratina tuntud näitleja Sacha Baron Cohen jt.

Film on alla 14-aastastele keelatud (K-14), nõrganärvilistele ei soovitata.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles