Noored disainerid tutvustavad värsket koolimoodi

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mullune Koolimood üllatas mitmekülgsusega ja vähemalt sama kõva taset oodatakse konkursilt ka tänavu. Pildil on Haapsalu noored.
Mullune Koolimood üllatas mitmekülgsusega ja vähemalt sama kõva taset oodatakse konkursilt ka tänavu. Pildil on Haapsalu noored. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Laupäeval, 11. aprillil algusega kl 19 toimub noorte vabaajakeskuse klubis IN konkursi "Koolimood 2009" Pärnu eelvoor.

Ürituse korraldaja Lembe Lemmiksoo kinnitusel arenevad noored moeloojad iga aastaga ja sellepärast oodatakse konkursile tänavugi huvitavaid ja omanäolisi kollektsioone.

"Üldiselt on igal aastal uued tegijad, kes aga üritavad võrreldes varasemate üritustega areneda ja midagi uut näidata," rääkis Lemmiksoo. "Ainult Vene gümnaasium on meil iga-aastane ja järjepidev osaleja. Neil on õmblusklass, mille õpetaja veab seda hingega. Eks see nii olegi, et mida paremal järjel on koolis tööõpetus, seda aktiivsemalt selle kooli noored "Koolimoel" osalevad."

Tänavusel konkursil löövad kaasa veel Raeküla gümnaasium ja Ülejõe gümnaasium. Ühe registreerunud grupi moodustavad mitme kooli õpilased.

Lemmiksoo teatel jõuavad soovijad end laupäevasele üritusele veel kirja panna e-posti aadressil lembe@gabriele.ee.

Võistluse võitja pääseb kindlasti novembris toimuva konkursi "Koolimood 2009" üle-eestilisse finaali. Kui Pärnu tase on tugev, võib Lemmiksoo teatel olla edasijõudjaid mitu.

Peale selle ootab parimaid rida auhindu ja kingitusi eesotsas rändkarika ja Rait Pärja skulptuuriga.

"Koolimood 2009" žüriisse kuuluvad nagu varasematelgi aastatel Pärnu tekstiilikunstnik Kadri Rebane, Pärnumaa kutsehariduskeskuse õmblusõpetaja Heli Sakk, fotograaf Kati Vaas ja rõivakaupluste esindajad.

Samas toimuval ürituse jätkupeol esineb ansambel Joseph Inch, kellele assisteerib DJ N-Joy. Üritus on kõigile tasuta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles